lisätty Kassa

Custom Boardsin virtalähdeopas - Voodoo Lab

Voodoo Labin virtalähteet ovat muodostuneet synonyymiksi luotettavalle virransyötölle. Firman virtalähteet ovat korkeinta ammattilaistasoa, ja niitä on käytössä ympäri maailmaa kaikenlaisten artistien kitarajärjestelmissä. Tämä pedaalilauta kuuluu The Policen Andy Summersille.



Voodoo Labin virtalähteissä yhdistyy sekä yhdysvaltalainen insinööritaito että helppo omaksuttavuus. Yksi syy niiden menestykseen onkin varmasti se, että niiden käyttäminen on helppoa ja suoraviivaista. Voodoo Lab seuraa tarkasti, minkälaisia efektejä muut valmistajat kehittävät ja julkaisevat. Viime vuodet ovat olleet virtasyöppöjen digipedaalien kulta-aikaa, joten Voodoo Labin nykyiset virtalähteet vastaavat myös niiden tarpeisiin.

VOODOO LAB PEDAL POWER 3 

Pedal Power 3 on Pedal Power 2 Plussan henkinen manttelinperijä. Tässäkin virtalähteessä on 8 eristettyä osiota, joista 6 tarjoaa 500 milliampeeria virtaa yhdeksän voltin jännitteellä. Lisäksi mukana on kaksi 9 voltin, 200 milliampeerin lähtöä jotka ovat vaihdettavissa 12 voltin jännitteelle, jolloin myös virranantokyky kasvaa 500 milliampeeriin.

Uutena ominaisuutena Pedal Power 3 ja Pedal Power 3 Plussassa on X-Link-lähdöt, joiden avulla virtalähdettä voidaan laajentaa X4- tai X8-virtalähteillä. X-Link-lähdöt ovat suodattamattomia 12 voltin ulostuloja, eli niitä ei ole tarkoitus käyttää suoraan efekteille. Voit kyllä kokeilla tätä jos sinulla on 12 jännitettä käyttäviä pedaaleita, mutta tuloksena voi olla ylimääräistä hurinaa.


Analoginen regulointi

Toinen uuden Pedal Power -sarjan innovaatio on sen analoginen regulointi. Jotkut herkkäkorvaiset soittajat eivät pidä siitä, miltä fuzzit ja overdrivet kuulostavat hakkurivirtalähteiden kanssa. Tämä johtuu siitä, että hakkuritekniikalla myös niiden regulointi eli virrantasaus on tehty digitaalisesti. Voodoo Lab on ottanut tämän huomioon uudessa Pedal Power -sarjassaan. Siinä jännite tuotetaan hakkuriperiaatteella, mutta regulointi on toteutettu perinteisin analogisin keinoin, joka yhdistää eri tekniikkojen parhaat puolet.

VOODOO LAB PEDAL POWER 3 PLUS

Pedal Power 3 Plus eroaa tavallisesta Pedal Power 3:sta siten, että siinä on neljä 9V 500 milliampeerin lähtöä enemmän, eli yhteensä 12 eristettyä lähtöä. Sen voi ajatella olevan vanhempaa sukupolvea edustavan Pedal Power Mondon korvaaja, ja se soveltuu loistavasti suurenkin pedaalilaudan virtalähteeksi. 

Voodoo Lab Power 3 and 3 Plus -virtalähteet on toteutettu hakkuriperiaatteella, jonka takia ne eivät tarvitse painavaa rengassydänmuuntajaa toimiakseen. Tämä laskee virtalähteen painoa huomattavasti, eikä se myöskään luo ympärilleen häiriökenttää johon lähelle asetettavat pedaalit reagoisivat. Hakkuriteknologian hyviin puoliin lukeutuu myös se, että voit käyttää niitä missä päin vain maailmaa ilman että tarvitset erillistä jännitemuuntajaa.


Voodoo Lab Pedal Power X4

Voodoo Lab Pedal Power X4 on uskomattoman kevyt ja mahtuu kaikkien markkinoilta löytyvien pedaalilautojen alle, jopa Pedaltrainin isompien lautojen alarivin rimojen alle. Tämä ominaisuus tekee siitä todellisen pelastajan vaativissakin pedaalilautaprojekteissa.  

Kaikki X-sarjan virtalähteet käyttävät samaa analogista regulointi-tekniikkaa kuten Voodoo Lab Pedal Power 3 and 3 Plus.


Tästä virtalähteestä saadaan virtaa neljälle modernille digitaaliselle pedaalille. Hakkuritekniikasta johtuen sen virranjaon periaate eroaa kuitenkin perinteisistä analogisista virtalähteistä.

Voodoo Lab Pedal Power X4:ssä on neljä eristettyä 9 voltin lähtöä, joista saadaan pedaaleille virtaa sen omalla muuntajalla yhteensä 1000 mA, kunhan yhdenkään lähdön kuorma on maksimissaan 500 mA. Tämä määrä riittää periaatteessa kaikille yleisesti käytössä oleville pedaaleille, ja myös Strymonit tai Eventidet mahtuvat tähän kategoriaan. Neljää lähtöä voidaan myös ajatella niin, että jokaisesta saadaan 250 mA, ja jos pedaali ei kuluta niin paljon, virtalähteen muut lähdöt voivat käyttää hyväkseen ”yli jääneen” virran. Neljään lähtöön voidaan kytkeä esimerkiksi 300 mA + 300 mA + 200 mA + 200 mA tai vaikkapa 400 mA + 500 mA + 50 mA + 50 mA, jotka mahtuvat kaikki 1000 mA:n sisään. Lähdöissä voidaan myös käyttää Output Splitter- ja Voltage Doubler -adapterijohtoja, kuten tavanomaisissakin virtalähteissä. 

Voodoo Lab Pedal Power X4:ää voidaan käyttää lisävirtalähteenä myös muiden virtalähteiden kanssa, jolloin Pedal Power X4 toimii ikään kuin virranjakajana. Se jakaa sen virtamäärän, jota siihen syötetään. X4 voidaan kytkeä esimerkiksi toisen Pedal Powerin 12V 400 mA -lähtöön, jolloin X4:n virranantokyky on 400 mA jaettuna sen neljälle lähdölle, eli periaatteessa 100 mA per lähtö. Yhtä lähtöä voidaan käyttää myös esimerkiksi 250 mA kuluttavan pedaalin virroittamiseen, jolloin jaettavaksi jää yhteensä 150 mA kolmen muun lähdön kesken.

Pääasia on, ettei X4:ään kytkettyjen laitteiden yhteenlaskettu virrankulutus ylitä X4:lle syötettyä virtaa, joka tässä tapauksessa olisi 400 mA tai sen omalla muuntajalla 1000 mA.

Kevyt kuin mikä

Voodoo Lab Pedal Power X4 on uskomattoman kevyt virtalähde, jopa niin kevyt, että sitä täytyy pitää kädessä ennen kuin sen eron ymmärtää suhteessa perinteisiin analogisiin virtalähteisiin. Virtalähteen mukana tulee pari siivua 3M Dual Lock -teippiä (SJ-4570), joka on ohuempaa kuin Custom Boardsin pedaalien pohjiin käyttämä Dual Lock, mutta koska X4 ei paina juuri mitään, ohuempikin teippi riittää pitämään sen varmasti pedaalilaudan pohjassa.

Meillä oli jo lyhyen ajan jälkeen erittäin positiivisia kokemuksia tästä virtalähteestä, sillä se helpottaa suuresti virranjakoa ahtaissa pedaalilaudoissa puhumattakaan siitä, ettei hakkurivirtalähde luo häiriöitä aiheuttavaa magneettikenttää, joten johdotus on sen kanssa huomattavasti vapaampaa. 

Voodoo Lab Pedal Power X4 on myös saatavilla  Expander Kit -versiona. Tämä malli ei toimi stand-alone -periaatteella, vaan lisää neljä 9 Voltin eristettyä lähtöä jo olemassa olevaan virtalähteeseen käyttäen sen 12 Voltin (400 mA) ulostuloa. 

Voodoo Lab Pedal Power X4-18V

Pedal Power X4-18V on muuten täysin vastaavanlainen virtalähde kuin Pedal Power X4, mutta siinä on kaksi 18 voltin ja kaksi 9 voltin lähtöä. Virta syötetään joko sen oman, erillisen adapterin kautta, tai voit kytkeä sen Pedal Power 3:n tai Pedal Power 3 Plussan X-Link-ulostuloon. Jotkut pedaalit voivat hyötyä korkeammasta käyttöjännitteestä, mutta varmista ennen kytkemistä että pedaali varmasti kestää 18 voltin jännitteen.

Voodoo Lab Pedal Power X8

 

Pedal Power X8 on kuin laajennettu versio Pedal Power X4:stä. Virtalähteessä on kahdeksan eristettyä 500 milliampeerin lähtöä 9 voltin jännitteellä. Virta syötetään erillisen virta-adapterin kautta kuten X4:ssäkin, tai vaihtoehtoisesti virta voidaan tuoda Pedal Power 3:n tai Pedal Power 3 Plussan X-Link-lähdöistä.

Virtalähde on yhtä ohut kuin X4, joten se on loistava valinta pedaalilautaan jossa X4:n lähdöt eivät riitä, mutta jossa ei kuitenkaan tarvita useita erilaisia jännitteitä. Lisäksi se loistaa suurempien pedaalilautojen lisävirtalähteenä esimerkiksi Pedal Power 3:n kaverina.

 

Voodoo Lab Pedal Power 2 Plus

Voodoo Lab Pedal Power 2 Plus on edelleenkin maailman yleisimmin käytetty virtalähde pedaalilaudoissa. Siinä on kahdeksan eristettyä lähtöä, se on tehty rengassydänmuuntajalla ja se on helppokäyttöinen ja hyvin hahmotettavissa, joten Pedal Power 2 Plus riittää useimpien pedaalilautojen ainoaksi virtalähteeksi. Tätä virtalähdettä edelsi malli nimeltä Pedal Power 2, ja Plus-lisäke lisättiin mukaan samalla kun virtalähteeseen lisättiin sarja kytkimiä, joilla lähtöjen jännitteitä voidaan vaihdella tarpeen mukaan.


Yksi tämän virtalähteen alkuperäisiä innovaatioita on sen takana oleva naaraskojeliitin, jonka avulla pedaalilautaan voi linkittää helposti toisen virtalähteen tai vaikkapa erillisiä, pedaalien omia virtalähteitä. Vielä vuoden 2012 alkupuolella virtasyöppöjen digitaalisten efektien virransyöttö jouduttiin hoitamaan erillisillä muuntajilla, jotka sai reititettyä kätevästi tämän liitännän kautta. Se on nykyäänkin hyvä lisä ja helppo tapa laajentaa virransyöttöä.


Voodoo Lab Pedal Power 2 Plus tarjoaa kahdeksan eristettyä lähtöä, joista lähdöt 5 ja 6 on tarkoitettu digitaalisille pedaaleille. Valmistaja lupaa niistä sivuillaan 250 mA:n virtaa, mutta teknisen tuen mukaan toiseen niistä voi kytkeä myös 300 mA syövän pedaalin, kunhan toiseen lähtöön kytketty pedaali ei haukkaa yli 250 mA:n virtaa.


Esimerkiksi Strymonin pedaalien virrantarpeet on ilmoitettu heidän sivuillaan hieman ylimitoitetuiksi, sillä isoimpien Strymon-pedaalien on mitattu käyttävän 192 mA:n virtaa, joten Pedal Powerin 5- ja 6-lähdöistä saa helposti virtaa esimerkiksi yhdelle pienelle ja yhdelle isolle Strymonille.

Vaihtoehtoja yhdeksälle voltille

Virtalähteen pohjassa on myös DIP-kytkimiä, joiden avulla lähtöjä saa muutettua muutamille eri jännitteille. Ne olivat erittäin hyödyllisiä Bossin ACA-pedaalien aikakaudella, mutta nykyään nämä kytkimet jätetään yhä useammin normaaliin asentoon. Jos käytössä on vain 9 voltin pedaaleita, DIP-kytkimiä ei tarvita.

  • Kytkimet 1-4 nostavat kukin lähtöjen 1-4 jännitteen 12 voltiksi, jota ACA-adapterilla varustetut Boss-pedaalit käyttivät.
  • DIP-kytkin toisessa asennossa lähtöjen 5 ja 6 antama jännite muuttuu reguloimattomaksi, ja se tippuu sitä mukaa, kun pedaali kuluttaa enemmän virtaa. Tämä vaihtoehto on suunniteltu alun perin Line 6:n Modeler-sarjan pedaalien virroittamiseen. Normaalissa DIP-kytkimen asennossa lähtöjen jännite on 9 V ja virranantokyky 250 mA, jolloin ne soveltuvat esimerkiksi Strymonin pedaaleille
  • Vaihtoehtoisista toiminnoista mielenkiintoisin on varmaankin 7- ja 8-lähtöjen sag-toiminto. Jos haluaa kokeilla madalletun jännitteen vaikutusta fuzz- tai overdrive-pedaalin soundiin, se onnistuu lähdöistä 7 ja 8. Näiden lähtöjen jännitettä on mahdollista säätää portaattomasti aina neljään volttiin asti. Lisähyötynä on se, että kun haluttu jännite on löytynyt, se pysyy samana. Paristoissa alhainen jännite pysyy optimaalisena vain muutaman tunnin. On tosin syytä muistaa, että jännite ei ole kuitenkaan ainoa soundiin vaikuttava tekijä, sillä pariston kuluessa myös sen sisäinen vastus muuttuu, mikä voi vaikuttaa vaikkapa fuzz-pedaalien sisällä olevien komponenttien käyttäytymiseen. Silti tämä on helpoin tapa kokeilla, miten pedaalin käyttäytyminen muuttuu alhaisimmilla jännitteillä.

Pedal Power 2 Plus:n ulostulot DIP-kytkimen eri asennoissa. Jos käytössä on vain 9 voltin pedaaleita, DIP-kytkimiä ei tarvita:

Osio 1: 9 VDC (100 mA) tai 12.3 VDC (60mA)
Osio 2: 9 VDC (100 mA) tai 12.3 VDC (60mA)
Osio 3: 9 VDC (100 mA) tai 12.3 VDC (60mA)
Osio 4: 9 VDC (100 mA) tai 12.3 VDC (60mA)
Osio 5: 9 VDC (250 mA) tai 12-14.5 VDC (50-200 mA)
Osio 6: 9 VDC (250 mA) tai 12-14.5 VDC (50-200 mA)
Osio 7: 9 VDC (100 mA) tai 4-9 VDC (100 mA)
Osio 8: 9 VDC (100 mA) tai 4-9 VDC (100 mA)

Kaiken kaikkiaan tämä virtalähde on erinomainen ja helposti asennettava valinta pedaalilautaan, jossa on kahdeksan pedaalia, joista kaksi syö hieman enemmän virtaa.

Voodoo Lab Pedal Power 4x4

Tämäkin virtalähde on helppo tajuta ja käyttää, mutta se on silti erittäin suorituskykyinen. Voodoo Lab Pedal Power 4x4:ssä on neljä analogisille ja neljä digitaalisille pedaaleille tarkoitettua lähtöä. Se on ikään kuin Pedal Power 2 Plussan isoveli, sillä siinä on sama määrä lähtöjä mutta enemmän virranantokykyä.

Kooltaan 4x4 on hivenen leveämpi ja korkeampi kuin Pedal Power 2 Plus, Mondo tai ISO-5, mutta se mahtuu suurempien Dingbat- ja Pedaltrain-lautojen alle samoin kuin hieman matalammat kollegansa.

Osio 1: 9 VDC ja 12 VDC (400 mA)
Osio 2: 9 VDC ja 12 VDC (400 mA)
Osio 3: 9 VDC (100 mA)
Osio 4: 9 VDC (100 mA)
Osio 5: 9 VDC (100 mA)
Osio 6: 9 VDC (100 mA)
Osio 7: 9 VDC (400 mA)
Osio 8: 9 VDC (400 mA)

Voodoo Lab Pedal Power Mondo

Kokonsa ja suorituskykynsä huomioon ottaen Voodoo Lab Pedal Power Mondo on varsin helposti käsitettävissä oleva virtalähde. Kokonaisuuden hahmottaa helpoiten ajattelemalla, että Mondon kuoriin on laitettu Pedal Power 2 Plus ja X4:n myötä hieman turhaksi jäänyt Pedal Power Digital.

Mondossa on siis kaikki samat ominaisuudet kuin näissä kahdessa, mutta vain yhdessä paketissa. Kuten Pedal Power 2 Plus, Mondo on laajennettavissa takapaneelin verkkoulostulosta, ja siihen saa halutessaan kytkettyä toisen virtalähteen, jos Mondosta jostain syystä loppuu potku kesken. Mondossa on yhteensä 12 osiota, mutta siitä ei kuitenkaan löydy 18 voltin lähtöä ilman lähtöjen linkitystä Voltage Doubler -adapterijohdolla.

Osio 1: 9 VDC (100 mA) tai 12.3 VDC (60mA)
Osio 2: 9 VDC (100 mA) tai 12.3 VDC (60mA)
Osio 3: 9 VDC (100 mA) tai 12.3 VDC (60mA)
Osio 4: 9 VDC (100 mA) tai 12.3 VDC (60mA)
Osio 5: 9 VDC (250 mA) tai 12-14.5 VDC (50-200 mA)
Osio 6: 9 VDC (250 mA) tai 12-14.5 VDC (50-200 mA)
Osio 7: 9 VDC (100 mA) tai 4-9 VDC (100 mA)
Osio 8: 9 VDC (100 mA) tai 4-9 VDC (100 mA)
Osio 9: 9 VDC ja 12 VDC (400 mA)
Osio 10: 9 VDC ja 12 VDC (400 mA)
Osio 11: 9 VDC (400 mA)
Osio 12: 9 VDC (400 mA)

Voodoo Lab ISO-5

Voodoo Lab ISO-5 on mitä parhain valinta, jos laudassa on 18 voltin jännitettä käyttävä pedaali, mutta mikäli tällaista pedaalia ei ole, yksi lähdöistä jää käyttämättä. 12 voltin lähtö on vaihtoehtoinen 9 voltin lähdölle, joten tällä virtalähteellä saa annettua virtaa yhteensä viidelle pedaalille, jos käytössä ei ole erillisiä virranjakojohtoja.


ISO 5 toimii omana virtalähteenä pienemmässä laudassa tai oivallisena lisävirtalähteenä esimerkiksi Voodoo Lab Pedal Power 2 Plussalle. Tällöin muusikko saa käyttöönsä yhden 400 mA:n sektion, jota ei 2 Plussasta löydy. 

Osio 1: 9 VDC (100 mA)
Osio 2: 9 VDC (100 mA)
Osio 3: 9 VDC (100 mA)
Osio 4: 9 VDC ja 12 VDC (400 mA)
Osio 5: 18 VDC (100 mA)

Virtaa Line 6 HX Stompille

Myös Line 6 HX Stompin virroitus onnistuu kaikilla Voodoo Labin virtalähteillä paitsi Pedal Power 2 Plussalla sekä ISO-5:llä muutaman lisäpiuhan avulla.


HX Stomp tarvitsee toimiakseen vähintään 800 milliampeeria virtaa yhdeksän voltin jännitteellä. Liitin on vain Line 6:n laitteiden käyttämä 2,5 mm liitin, jossa normista poiketen miinus on keskellä. Antaaksesi tarpeeksi ampeereja HX Stompille, voit yhdistää kaksi virtalähteen lähtöä Voodoo Lab Current Doubler Cable -kaapelilla ja kytkeä adapterin perään Custom Boards HX Stomp Power Cable -kaapelin, siten että suora liitin kytketään adapteriin ja kulmaliitin pedaaliin. Pidä virtalähteen jännitevalinta yhdeksässä voltissa. 

*****

Jos et haluakaan syystä tai toisesta viedä itse pedaalilautaprojektiasi loppuun asti, voimme viimeistellä pedaalilaudan puolestasi niillä tarvikkeilla, jotka olet meiltä hankkinut. Ne eivät siis missään tapauksessa mene hukkaan.

ALOITA PEDAALILAUTAPROJEKTISI AMMATTILAISEN AVULLA.

Katso palvelumme

Toimitukset Suomeen

Lähetys saman päivän aikana