lisätty Kassa

Verkkojohdon liittimien kasaus

Verkkovirtaan kytkettävien liittimien liitokset tehdään pääteholkeilla, jotka puristetaan kiinni Custom Boardsin pääteholkkipihdeillä.


Työkalun mukana tulee valikoima erikokoisia holkkeja, jotka riittävät hyvin pedaalilautasi tarpeisiin.

Pedaalilaudan virroittamiseen käytettävät liittimet:

Verkkojohto kytketään seinäpistokkeeseen Schuko-liittimellä (CEE 7/7).

– Virtalähteen liitäntä tapahtuu joko kojeliittimellä (tyyppi IEC C13, Voodoo Lab ja T-rex).

– Tai IEC C5 apilaliittimellä (Cioks). Tätä liitintä ei ole saatavissa tarvikeosana. Jos käytät pedaalilaudassasi Cioksin virtalähdettä, tarvitset viuhkaasi apilaliittimellä varustetun verkkojohdon.

– Kolmas vaihtoehto on IEC C7, eli partakoneliitin, jota ei myöskään saa tarvikeosana. Jos käytät pedaalilaudassasi T-Rex FuelTank Junior tai Voodoo Lab Pedal Power X4 virtalähteitä voit tilata johtoviuhkaasi varten pidemmän maadoittamattoman virtajohdon.

Käytämme Custom Boardsilla verkkokaapelin kuorimiseen kuorintapihtejä.


Tässä toimenpiteessä tarvitaan työkalua, joka soveltuu paksumman ja muovisemman verkkojohdon kuorimiseen.

Tee yksi liitin kerrallaan ja siirry sitten viuhkan toiseen päähän. Varmista vielä kerran, että teet Schuko-liitimen vahvistimen päähän ja kojeliittimen pedaalilaudan päähän.

Verkkojohdossa kulkee kolme johdinta, joilla on kaikilla eri rooli.

 • Keltavihreä (⏚ =ground) tulee ylhäältä päin katsottuna keskelle.
 • Ruskea vasemmalle (L=live).
 • Sininen (N=neutral) oikealle.

Tärkeintä on, että keltavihreä johto tulee aina verkkoliittimen keskelle. Seinästä tulevan vaihtojännitteen polariteetti kääntyy aina kun käännät liittimen toisin päin seinässä, joten ruskea ja sininen voivat olla teoriassa miten päin vain liittimien sisällä, kunhan johdot ovat tukevasti kiinni liittimissä.

Jos sinulla on pienintäkään epävarmuutta verkkoliitäntöjen tekemisessä, ota meihin yhteyttä niin voimme tehdä sähköliitännät puolestasi!

 • Pujota verkkoliittimen muovinen kanta johtoon.
 • Kuori johdosta (musta) ulompi suoja neljän sentin matkalta ja johtojen sisäeristeet (ruskea, sininen ja keltavihreä) yhden sentin eli holkin pituuden matkalta. Tarkista silmämääräisesti, ettei yhdessäkään eristeessä ole halkeamaa tai minkäänlaista leikkausjälkeä.
 • Suorista johtojen kuparisäikeet siisteiksi, suoriksi kimpuiksi. Älä kuitenkaan kääri niitä palmikolle kuten signaalijohtoa ympäröivien säikeiden tapauksessa.
 • Pujota pääteholkit (halkaisija 0,75 mm) paikoilleen johtoihin. Holkin ulkopuolelle ei saa jäädä irrallisia kuparisäikeitä, vaan ne on saatava holkin sisään. Ole tässä erityisen huolellinen.
 • Purista pääteholkit kiinni johtoon pihtien 0,75 mm leveällä osalla.

 • Kokeile sormella vetäen, että holkit ovat varmasti kireällä kuparisäikeiden ympärillä.
 • Avaa liittimen terminaalien ruuvit ja laita johdot omille paikoilleen seuraavasti:

IEC- eli Euro-liitin

Keltavihreä (⏚ =ground) tulee ylhäältä päin katsottuna keskelle, ruskea vasemmalle (L=live) ja sininen (N=neutral) oikealle.

 • Kiristä terminaalien ruuvit ja varmista vetämällä, että ne ovat pitävästi kiinni ja että holkit johtoineen pysyvät tukevasti paikoillaan.

Aseta johto liittimen sisälle niin, ettei yksikään johdoista pingotu kireälle vaan että ne ovat kaikki luontevalla kaarella ja kaaren paine työntää johdon päitä liitosta kohti. Jätä kelta-vihreäraitainen johto niin pitkäksi, että se irtoaa viimeisenä mikäli johdon vedonpoisto sattuu luistamaan.


 • Laita johtoon pujotettu muovinen kanta omalle paikalleen liittimeen ja ruuvaa vedonpoistosilta tukevasti paikoilleen.
 • Kiinnitä liittimen kansi ruuvilla ja varmista, ettei yksikään johdoista ole lähellä ruuvin naarasosan kierteitä.
 • Vedä kaksi kierrosta sähköteippiä siististi kojeliittimen pään ympärille siten, että virtalähteeseen asetettuna teipin tuoma lisäpaksuus antaa ekstrapitoa liitokselle.

Neutrik PowerCON-liittimen kasaus virtalähteen verkkojohtoon

Schuko-liitin

Samat ohjeet sopivat Schuko- ja kojeliittimien tekemiseen, sillä ne ovat mekaniikaltaan hyvin samanlaisia.*****

Jos et haluakaan syystä tai toisesta viedä itse pedaalilautaprojektiasi loppuun asti, voimme viimeistellä pedaalilaudan puolestasi niillä tarvikkeilla, jotka olet meiltä hankkinut. Ne eivät siis missään tapauksessa mene hukkaan.

ALOITA PEDAALILAUTAPROJEKTISI AMMATTILAISEN AVULLA.

Katso palvelumme

Toimitukset Suomeen

Lähetys saman päivän aikana