lisätty Kassa

Yletynkö polkemaan kaikkia pedaaleita vai tarvitsenko korotuspaloja?

Kun olet valinnut lautaan efektit, lisälaitteet ja pedaalilaudan, sijoittele pedaalit pedaalilaudan päälle oikeille paikoille. Tarkastele niitä nyt syvyys-, pituus- ja leveyssuunnasta. Näet ensimmäistä kertaa sen, miltä kokonaisuus tulee näyttämään. Olet valinnut eniten käyttämäsi pedaalit eturiviin, ja nyt on tullut aika hienosäätää laudassa olevien pedaalien korkeuksia. Vaikka pedaalilaudan runko on korotettu, takarivin pedaalien kytkimet voivat vieläkin olla liian lähellä eturivin pedaalien säätimiä.


Laita pedaalilauta lattialle ja kokeile jalallasi, pystytkö polkemaan kaikkia pedaaleita. Onko jossain pedaalissa esimerkiksi:

  • Tap Tempo -kytkin, jonka polkeminen tuntuu hankalalta?
  • Ovatko jonkun eturivin pedaalin säätimet vaarassa takarivin pedaaleita poljettaessa?
  • Kiinnitä huomiota myös minipedaalien sijoitteluun: oletko sijoittanut ne liian lähelle toisia pedaaleita niin, että niitä polkiessasi poljet myös viereisiä pedaaleita?

Jos pedaaleita ei ole mahdollista sijoitella lautaan väljemmin, voit tarvittaessa lisätä efektien alle erillisiä korotuspaloja tai laittaa kytkinten päälle niiden painamista helpottavia nappeja. Nämä keinot yhdessä tasoittavat epäkohdat ja viimeistelevät efektiesi sommittelun korkeussuunnassa.

Tuplamäärä 3M Dual Lock -teippiä

Jos pedaalia halutaan korottaa vain hieman, sen alle voi laittaa kaksinkertaisen määrän 3M Dual Lock -teippiä. Teippikerrokset yhdistetään niiden liimapinnoista, jolloin kiinnitys on todella pitävä. Tällä keinolla saat tehtyä noin yhden senttimetrin korotuksia haluamiisi kohtiin.

Pedaltrain-riserit

Jos pedaaleita pitää korottaa enemmän, Pedaltrainilla on valikoimassaan kolme erilaista korotuspalaa, joita voi Pedaltrainin Classic- ja Novo-sarjan lisäksi käyttää myös Voodoo Labin Dingbat-laudoissa.

Pedaltrain Riser PB1 soveltuu yhden pedaalin alle.
Pedaltrain Riser PB2 soveltuu esimerkiksi Strymonin isojen pedaalien alle tai kahden normaalikokoisen pedaalin alle.


Pedaltrain Riser PB3:n päälle mahtuu yksi Strymonin iso pedaali ja toinen peruskokoinen pedaali tai kolme standardikokoista pedaalia.


Risereita voidaan asettaa vierekkäin, sillä ne ovat täsmälleen yhtä korkeita. Ainoa ero on niiden leveydessä. Joskus koko pedaalilaudan takarivin voi täyttää risereilla, jolloin kallistetun pedaalilaudan takariviin muodostuu ikään kuin tasainen porras, joka nostaa sille asetettujen pedaalien kytkimet niin korkealle, ettei vaaraa alarivin pedaalien säätöjen polkemisesta enää ole.

Barefoot Buttons Tallboy

Jos tarpeena on tuoda esiin vain yksittäisen pedaalin kytkin, tähän tarkoitukseen voi käyttää Barefoot Buttons -nappien korkeampaa Tallboy-mallia, joka kiinnitetään suoraan efektin jalkakytkimeen. Näet esimerkkejä tästä korotustavasta pedaalilautagalleriassamme.

*****

Jos et haluakaan syystä tai toisesta viedä itse pedaalilautaprojektiasi loppuun asti, autamme sinua mielellämme.

ALOITA PEDAALILAUTAPROJEKTISI AMMATTILAISEN AVULLA.

Täytä suunnittelulomake

Toimitukset Suomeen

Lähetys saman päivän aikana