lisätty Kassa

Välijohtojen kiinnittäminen pedaaleihin

Vaikka kiinnitämmekin johdot lopuksi pedaalilautaan erillisillä Custom Boardsin Safety Clipseillä, voimme ehkäistä mahdollisia vikatilanteita jo kiinnittäessämme johdot oikeaoppisesti pedaaleihin kiinni.

Johtojen tulisi aina olla kiinni pedaaleissa niin, ettei niihin kohdistu minkäänlaista vetoa pedaalista poispäin. Voit kääntää johdon kertaalleen itsensä ympäri, jolloin siihen muodostuu hieman kierrettä. Nyt kun laitat sen kiinni pedaalin jakkiin, johdon luonnollinen jännite on joko ylös-, alas- tai sisäänpäin, muttei koskaan ulospäin.Tämä on tärkein yksittäinen asia pedaalilautojen onnistuneessa johdotuksessa. Harkittu reititys ja fyysisen jännitteen huomioiminen yhdistettynä pedaalien huolelliseen kiinnitykseen takaavat sen, etteivät johdot lähde koskaan irti pedaaleista vahingossa. Koska olet tehnyt kaikki johdot itse ja varmistanut niiden toimivuuden yleismittarilla, pedaalilaudastasi tulee äärimmäisen varmatoiminen.

Johdot kiinnitetään pedaalilautaan seuraavassa järjestyksessä:

1) Virtalähteiden johdot

Virtalähteiden johdot jäävät alimmaiseksi niin, että raskaammat signaalijohdot tulevat niiden päälle ja painavat osaltaan niitä laudan pintaan päin.

Lyhyet virtalähteiden johdot kiinnitetään lähellä oleviin pedaaleihin ja pitkät kauempana oleviin. Vapaana roikkuvaa johtoa ei tarvitse varoa, sillä se kiinnitetään myöhemmin siististi lautaan kiinni. On tärkeämpää, että johdot saadaan reititettyä rimojen mukaisesti, joten voit käyttää huoleti pidempiä virtajohtoja.2) Välijohdot

Kiinnitä välijohdot pedaaleihin kiinni merkintöjen mukaan. Pidä vielä toistaiseksi niiden järjestystä indikoivat teipit kiinni johdoissa. Tarkoitus on pujotella välijohdot laudan alle niin, että johtoa jää mahdollisimman vähän näkyviin laudan päälle.

3) MIDI- ja ekspressiojohdot

Jos digitaalisten efektiesi välille on tulossa MIDI-johtoja tai ekspressiopedaalien stereojohtoja, laitamme ne kiinni seuraavaksi. Niiden liittimet ja johdon näkyvä osa jäävät välijohtojen päälle.4) Johtoviuhkan johdot

Johtoviuhka vahvistimelle tulee kaikkien muiden johtojen päälle. Kiinnitä tekemäsi johtoviuhka viimeiseen pedaaliin ja virtaliitin virtalähteeseen.

Kytke johtoviuhkan toinen pää vahvistimeen ja pedaalilaudan virransyöttö samaan pistorasiaan, jossa vahvistimen virtajohto on.

Voit nyt ihailla, kuinka pedaalilautasi herää henkiin. Huomioi, että riippuen efektin valmistajasta joissain efekteissä virta on lähtökohtaisesti pois päältä, kun ne kytketään sähköverkkoon.

*****

Jos et haluakaan syystä tai toisesta viedä itse pedaalilautaprojektiasi loppuun asti, autamme sinua mielellämme.

ALOITA PEDAALILAUTAPROJEKTISI AMMATTILAISEN AVULLA.

Täytä suunnittelulomake

Toimitukset Suomeen

Lähetys saman päivän aikana