lisätty Kassa

Rockboard MOD interface -moduulien hyödyt ja asennus Pedaltrain- ja Voodoo Lab -pedaalilautoihin

Joskus signaalin reitittäminen boardiin ja sieltä ulos voi tuottaa hankaluuksia. Laudan käyttöergonomiaa suunnitellessa alariviin ja reunoille halutaan sijoittaa useammin käytössä olevia pedaaleita. Vastaavasti signaalitien alku- tai loppupään pedaalit voivat päätyä pedaalilaudan keskelle.

Tällaisissa tapauksissa pedaalilautaan liitettävä kytkentäpaneeli on usein paikallaan.

Olemme käyttäneet jo pitkään tähän tarkoitukseen Best-Tronicsin kytkentäpaneeleita, jotka ajavat asiansa hienosti.

Myös Voodoo Labilla on omiin Dingbat-pedaalilautoihin asennettava Dingus-moduuli.

Kiinnitämme usein signaalin pedaalilaudalta vahvistimelle vievän Cable Snake -johtoviuhkan osaksi pedaalilautaa, sillä olemme todenneet sen luotettavaksi ja keikkailun rasituksia kestäväksi ratkaisuksi. Joskus johtojen irrottaminen voi kuitenkin olla tarpeen. Tällöin helpoin ja oikeastaan ainoa järkevä tapa on kerätä kaikki ulkomaailmaan lähtevien johtojen päät yhteen kytkentäpaneeliin ja asentaa se pedaalilaudan reunaan.

Koska Pedaltrain-laudat ovat suosittuja, ja niitä on paljon liikenteessä, saksalainen RockBoard on kehittänyt niitä varten Pedaltrainiin asennettavan RockBoard MOD V2 -kytkentäpaneelisarjan. Valikoimasta löytyy passiivisia moduuleita erillisillä läpivientiratkaisuilla, mutta myös esimerkiksi aktiivisella DI-boksilla ja kaiutinsimulaatiolla varustettuja malleja.

ROCKBOARD MOD 1 V2

The RockBoard MOD 1 V2 -moduuli sisältää viisi plugiläpivientiä, XLR-ulostulon sekä virran läpiviennin. Se on kätevä ratkaisu, jos tarvitsee paljon liittimiä esimerkiksi efektilenkin kytkemiseksi, vahvistimen kanavanvaihtoa varten tai haluaa lähettää signaalin useammalle vahvistimelle. XLR-läpiviennistä on apua, jos pedaalilautaan on asennettu DI-boksi tai XLR-ulostulolla varustettu efekti.

Itse moduuli ei tarvitse virtaa toimiakseen. Jakkiliitännät toimivat sekä mono- että stereoliitännöissä, mikä monipuolistaa niiden käyttötarkoituksia.

Mukana on myös pedaaleissa standardiksi muodostunut 2,1 millimetrin virtaliitin, eli jos haluaa käyttää esimerkiksi wah-pedaalia boardin ulkopuolella, yhden virtalähteen lähdön voi kytkeä moduulin sisäpuolelle ja vetää sitten läpiviennistä virran boardin ulkopuoliselle pedaalille.

ROCKBOARD MOD 2 V2

The RockBoard MOD 2 V2 -moduuli sisältää neljän plugin ja virran läpiviennin lisäksi kaksi MIDI-liitintä sekä USB-liittimen. Jos ohjaa kitarajärjestelmää MIDI:n avulla tai pedaalilaudassa on esimerkiksi USB-liittimen kautta ohjelmoitava bypass-loopperi tai digiefekti eikä halua jatkuvasti irrotella USB-liitintä laitteesta, RockBoard MOD V2-2:sta on merkittävästi apua.

Tässäkin mallissa on 2,1 millimetrin virtaliitin pedaalilaudan ulkopuolelle lisättävän pedaalin virroittamista varten. Jakkiliitännät toimivat MOD 1:n tapaan sekä mono- että stereoliitännöissä. Tämäkään moduuli ei tarvitse virtaa toimiakseen.

ROCKBOARD MOD 3 V2

RockBoard MOD 3 V2 on suunniteltu laulajille sekä akustisten soitinten soittajille. Se on kätevä valinta etenkin silloin, jos pedaalilaudassa on esimerkiksi vokaaliefekti ja akustisille soittimille tarkoitettu DI-boksi tai etuaste.

Laitteessa on kolme plugiläpivientiä, jotka toimivat mono- ja stereosignaalien kanssa, virran läpivienti, yksi XLR-sisäänmeno esimerkiksi laulumikkiä varten ja kaksi XLR-ulostuloa esimerkiksi laulun ja akustisen kitaran DI-signaalin ulosvientiä varten.

Tässäkin mallissa on 2,1 millimetrin virtaliitin pedaalilaudan ulkopuolelle lisättävän pedaalin virroittamista varten. Itse moduuli ei tarvitse virtaa toimiakseen.

ROCKBOARD MOD 5 V2

The RockBoard MOD 5 V2 on moduulisarjan edistyksellisin malli. Moduulissa on kolme passiivista mono-/stereoplugiläpivientiä, mutta myös Mooerin suunnittelema IR -kaiutinmallinnusosio, joka viedään äänijärjestelmään DI-liitännällä. Laitteeseen on ladattu valmiiksi kuusi erilaista IR -kaiutinmallinnusta, ja ennalta ladattuja IR-mallinnuksia on mahdollista vaihtaa uusiin USB-liitännän avulla. Lisäksi laitteessa on kuulokevahvistin hiljaista treenaamista varten.

Laitteessa on XLR-ulostulon lisäksi rinnakkainen jakkiulostulo, jossa kaiutinmallinnusta ei ole mukana. Tämän avulla voit kytkeä kaiutinmallinnuksella varustetun DI-signaalin suoraan miksauspöytään ja käyttää rinnakkaisulostuloa monitorina toimivan vahvistimen kytkemiseen. Jos laitteita yhdistettäessä syntyy häiriöitä aiheuttava maalenkki, moduulissa on kytkin sen katkaisemiseksi.

Huomionarvoista on, että näiden ominaisuuksien takia tämä moduuli on sarjan ainoa moduuli, joka tarvitsee virtaa. Laitteen virrantarve on 9VDC ja 300 milliampeeria. Liitin on pedaalimaailman standardi, eli 2,1 mm, miinus keskellä.

Verkkovirran läpivienti Rockboard-moduuleissa 

Jokaisesta sarjan moduulista paitsi MOD 5 V2:sta löytyy muusikoille tuttu maadoitettu IEC-virtaliitin virtalähteen kytkemistä varten. Mikäli boardissa on Voodoo Labin tai Strymonin virtalähde, virran läpiviennissä voi käyttää tätä johtoa. Myös Cioksin DC7 ja DC10 Link käyttävät tätä virtaliitintä.

Mikäli laudassasi on apilaliittimellä varustettu Cioks-virtalähde, käytä tätä johtoa.

ROCKBOARD MOD RACK

Joissain Pedaltrainin boardien kiinnitystavoissa kiinnitys edellyttää erillisen Rockboard MOD Rack -kiinnikkeen käyttöä. Rockboard MOD Rack -kiinnikkeet sopivat RockBoard -moduulien V2-sarjaan, joita on Custom Boardsin valikoimassa. MOD Rack -kiinnike ei ole yhteensopiva RockBoard V1 -sarjan moduulien kanssa.

Rockboard MOD Rack ruuvataan kiinni pedaalilautaan, ja sitä varten lautaan pitää porata kaksi 2,5 millimetrin reikää. Pedaltrain-pedaalilaudat on valmistettu suhteellisen pehmeästä alumiinista, joten tavallinen akkukäyttöinen porakone toimii niiden kanssa mainiosti.


Moduulin etulevy irrotetaan ruuvaamalla irti sitä kiinni pitävät ruuvit. Moduuli kiinnitetään kiinnikkeeseen MOD Rackin mukana tulevilla ruuveilla. Moduuli kiinnittyy kahdella sivukautta kiinnitettävällä ruuvilla, joiden avulla moduulia voi myös liikutella syvyyssuunnassa tarpeen mukaan.

Koska MOD Rackin käyttö useimmissa tapauksissa edellyttää etulevyn irrottamista, liitännät voi merkata esimerkiksi väriteipeillä.


Rockboard-moduulien kiinnitys Pedaltrain- ja Voodoo Lab-lautoihin

Kiinnitystavat Pedaltrain-lautojen suhteen vaihtelevat käytettävästä pedaalilaudasta ja halutusta sijoittelusta riippuen. Kiinnitys laudan päälle sujuu helpoiten 3M Dual Lockilla, eli Rockboard-moduulin voi kiinnittää aivan kuten minkä tahansa muunkin pedaalin. Olemme koostaneet listan eri pedaalilaudoille sopivista kiinnitystavoista taulukoksi. Rockboard-moduulien kiinnitystaulukko on ladattavissa täällä.


1) Pedaalilaudan päälle - liittimet taakse

Yksinkertaisin tapa on käyttää kiinnittämiseen 3M Dual Lockia ja laittaa moduuli pedaalilaudan päälle, liittimet pedaalilaudan taakse. Tämä on yhteensopiva kiinnitystapa kaikille markkinoilla olevilla pedaalilaudoille. Liittimet jäävät hyvin suojaan pedaalilaudan taakse.

2) Pedaalilaudan päälle - liittimet sivulle

Toinen mahdollinen kiinnitystapa on kiinnittää moduuli pedaalilaudan päälle, liittimet sivulle. Koska joissain moduuleissa on potentiometrejä tai muita ulkonevia säätimiä, kiinnitystä tehdessä kannattaa varmistaa, että pedaalilauta mahtuu laukkuunsa eivätkä moduulin säätimet puserru laukun reunoja vasten. Tämäkin kiinnitystapa soveltuu kaikkien pedaalilautojen kanssa käytettäväksi.

3) Pedaalilaudan takarimojen väliin - liittimet taakse

Mikäli käytössä on Pedaltrainin Classic- tai Novo-sarjan pedaalilauta, moduuli voidaan kiinnittää MOD Rack -kiinnikkeen avulla pedaalilaudan alle, ilman moduulin etupaneelia.

Tämän kiinnitystavan etuna on se, että moduuli ei vie tilaa pedaalilaudan päällä ja liittimet ovat todella hyvin suojattuina pedaalilaudan takarännien välissä. Kannattaa kuitenkin huomata, että tässä kiinnitystavassa moduulin liitäntöjen kytkemiseen voi käyttää vain suoria plugiliittimiä.

4) Pedaalilaudan alle - liittimet sivulle

Jos käytössä on Pedaltrain Classic Pro tai mikä tahansa Pedaltrain Novo -sarjan pedaalilauta, MOD Rack -kiinnikkeen avulla on mahdollista kiinnittää paneeli myös pedaalilaudan sivuun. MOD Rackin syvyyssäädön avulla voi säätää, kuinka reunassa tai suojassa moduulin liittimet ja säätimet ovat.

Moduulin voi kiinnittää ilman etulevyä 3M Dual Lockin avulla myös Voodoo Labin Dingbat Small-, Medium- tai Large-laudan alle. Suosittelemme käytettäväksi mustaa 3M Dual Lockia sen paremman pidon vuoksi

Voodoo Labin Dingbat Mediumin ja Largen alaspäin kaartuvan reunan takia tämä kiinnitystapa tarvitsee tuplakerroksen 3M Dual Lockia. Dingbat Smalliin puolestaan riittää normaali yksi kerros.

5) Pedaalilaudan päälle - liittimet ylöspäin

Joskus voi olla kätevää, että liittimet ja mahdolliset säätimet tulevat pedaalilaudan päälle osoittamaan kohti kattoa. Tämä voi helpottaa boardin käyttöä esimerkiksi studiossa huomattavasti.

Tämä kiinnitystapa edellyttää MOD Rackin käyttöä ja on mahdollista vain Pedaltrainin Classic- ja Novo-sarjan pedaalilautojen kanssa. Tämä kiinnitystapa ei edellytä moduulin etulevyn irrottamista.

6) Pedaalilaudan alle keskelle - liittimet taakse päin

Jos moduulin haluaa todella hyvin suojaan, sen voi kiinnittää Pedaltrainin Classic- ja Novo-sarjojen pedaalilautojen alle toiseksi taaimmaiseen ränniin MOD Rackin avulla. MOD Rackin syvyyssäädön avulla moduulin sijaintia voidaan säätää siten, etteivät liittimet ota kiinni lattiaan.

*****

Jos et haluakaan syystä tai toisesta viedä itse pedaalilautaprojektiasi loppuun asti, autamme sinua mielellämme.

ALOITA PEDAALILAUTAPROJEKTISI AMMATTILAISEN AVULLA.


Täytä suunnittelulomake

Toimitukset Suomeen

Lähetys saman päivän aikana