lisätty Kassa

3M Dual Lock -teipin käyttäminen

Huomioi, että 3M Dual Lock -teippiä ei tarvitse laittaa koko pedaalin pohjan leveydeltä, vaan yksi raita sivusuunnassa ylös ja alas riittää. Teipissä olevat kiinnitysnystyrät antavat parhaan pidon, kun ne ovat poikittain suhteessa soittajan jalasta tulevaan rasitukseen.

3M Dual Lockia tarvitaan 20 cm jokaiseen normaalikokoiseen pedaaliin. Leikkaa siitä neljä 5 cm palaa pedaalin alle. Jos pedaalin runko on kookkaampi, vastaava määrä voisi olla 30 cm pedaalia kohden, jolloin noin 3-4 cm palat ylä- ja alakulmissa riittävät pitämään melko suurenkin pedaalin paikoillaan.

Jos olet päättänyt suunnitteluvaiheessa, että tarvitset pedaaliesi alle korotuspaloja, kiinnitetään ne ensiksi lautaan täysin samalla tavalla kuin pedaalitkin.

Jos joudut korottamaan pedaaliasi vain hieman, kätevä tapa saada sitä ylemmäs on laittaa tuplakerros 3M Dual Lock -teippiä sen alle, niin että kerrosten liimapinnat tulevat vastakkain. Muuten pedaalien pohjien teippaus tapahtuu normaalisti.

  • Mittaa käytössäsi olevalla teippirullalla pedaalin pohja leveyssuunnassa ja leikkaa terävillä saksilla palanen teippiä niin, etteivät sen reunat tule pedaalin yli.
  • Mittaa seuraavaksi leikkaamasi pala teippirullaa vasten ja leikkaa siitä toinen samankokoinen pala.
  • Kiinnitä teipinpalat toisiinsa, mutta älä poista vielä niiden suojamuoveja.

Jos pedaalin runko on suorakulmainen, toista toimenpide, tai jos pedaalin muoto on epäsuhtainen, mittaa tarvittaessa sen alaosa ja tee samat vaiheet uudestaan.

  • Kiinnitä teipit paikoilleen pedaalien pohjiin, mutta jätä lautaan tulevan puolen suojamuovi vielä paikoilleen.
  • Aseta pedaali takaisin laudalle omille paikoilleen teipit pohjassa.
  • Toista toimenpide kaikille pedaaleille.

Volume-, ekspressio- tai wah-pedaaliin voi lisätä ylimääräiset teipit pystysuunnassa tai vaakasuunnassa keskelle osuvien rimojen kohdalle, jolloin niihin muodostuu useampia kiinnityspintoja. Tämä auttaa pitämään efektin rungon vakaana, vaikka sitä poljettaisiin kuinka voimakkaasti.

Varmista lopuksi, että pedaalit ovat pedaalilaudan päällä suunnitteluvaiheessa ottamasi valokuvan mukaisesti. Älä irrota vieläkään niissä olevien 3M Dual Lock -teippien suojamuoveja, sillä johtojen kiinnittäminen on huomattavasti helpompaa, kun pedaalit ovat irtonaisina.

Pedaalien kiinnittäminen

Me Custom Boardsilla pidämme tärkeänä, että pedaalit ovat laudoissamme kiinni millilleen suorassa. Haemme jo suunnitteluvaiheessa laudan lay-outiin pedaalien ulkoreunojen muodostamia yhteneväisyyksiä ja niiden kytkimien lineaarista sijoittelua. Voimme käyttää kiinnitysvaiheeseen paljonkin aikaa etsiessämme oikeaa asettelua, jos jokin pedaali ei tunnu istuvan visuaalisesti lautaan.Efektien lopullinen kiinnitys lautaan on luontevaa aloittaa joko pedaalilaudan reunoilta tai suurista pedaaleista, jotka ovat keskeisillä paikoilla laudassa. Reunoilta aloitettaessa on luontevinta työskennellä pedaali kerrallaan kohti keskustaa, jotta efektien välit pysyvät tasaisina ja lauta sen myötä helppokäyttöisenä.

Kun viimeistelet efektien sijoittelua, yritä jättää johonkin puolivälissä ketjua sijaitsevan efektin sisäänmenoon sen verran tilaa, että pääset tarvittaessa siihen suoraan sisään kitarajohdollasi ja voit tarvittaessa ohittaa osan pedaaleista.

Käytämme tästä termiä ”inserttipiste”, eli sen avulla keskeltä pääset sisään ketjuun josta on paljon hyötyä jos joku efekti oikkuilee kesken keikkaa. Esimerkiksi kymmenen pedaalin sarjaan kytketyssä pedaalilaudassa inserttipisteesi voisi olla vaikka pedaali numero kuusi. Kerromme lisää inserttipisteen hyödyntämisestä Pedaalilaudan vianetsintä-oppaassamme.

Custom Boardsilla saatamme tässä vaiheessa irrottaa jonkin pedaalin, korvata sen teipit uusilla ja asettaa sen uudestaan lautaan. Teemme tätä niin kauan, että lopputulos hivelee silmää ja uskomme laudan olevan soittajan silmiin inspiroivan kaunis.Huom! Jos pedaalilaudan kokoonpano on ahdas ja olet asentamassa siihen johtoviuhkan, tulee viuhkan pedaalilaudan pään liittimet kiinnittää ennen kuin poistat pedaalien teippien suojamuovit. Tämä pätee etenkin silloin, jos pedaalilaudassa on loopperi, jonka ulostuloihin voi olla hankala päästä käsiksi, kun pedaalit on jo teipattu kiinni.

Viuhkan johdot kiinnitetään pedaalilaudan pintaan joka tapauksessa viimeisenä, eli ne voivat olla aluksi löysinä, jolloin niitä on helppo pitää pois tieltä välijohtoja klipsatessa.

  • Irrota suojamuovi pedaalien pohjista yksitellen ja aseta pedaalit lautaan kiinni.
  • Poista signaalitietä merkitsevät maalarinteipit pedaaleista.
  • Ota lopuksi pedaalien järjestystä merkkaavat maalarinteipit pois pedaalien päältä.

Muista, että 3M Dual Lock -teipin liimapinta saavuttaa lopullisen lujuutensa vuorokaudessa. Optimitilanteessa pedaalilauta saa olla tuon ajan pöydällä efektit ylöspäin, mutta on myös mahdollista aloittaa johtojen kiinnitys lautaan nyt, kun olet jo hyvässä vauhdissa.

*****

Jos et haluakaan syystä tai toisesta viedä itse pedaalilautaprojektiasi loppuun asti, voimme viimeistellä pedaalilaudan puolestasi niillä tarvikkeilla, jotka olet meiltä hankkinut. Ne eivät siis missään tapauksessa mene hukkaan.

ALOITA PEDAALILAUTAPROJEKTISI AMMATTILAISEN AVULLA.

Täytä suunnittelulomake

Toimitukset Suomeen

Lähetys saman päivän aikana