lisätty Kassa

Custom Boardsin pedaalilaudan valintaopas

Kaikki Custom Boardsin tarjoamat pedaalilautamallit ovat ammattilaistasoa ja kestävät keikkojen rasitusta.

Pedaltrain SC (Soft Case) on helppo kantaa mukana, ja Pedaltrain TC (Tour Case) soveltuu autolla keikkailuun, rahditukseen ja lentomatkailuun. Voodoo Labin Dingbat-sarja asettuu näiden ääripäiden väliin. Dingbat-laukut ovat kevyitä, mutta ne on topattu hyvin ja niiden päällyskansi on tukeva ja kestää painamista. Lisäksi isommat Dingbat-laudat saa helposti muokattua repuksi.

Tasainen vai korotettu pedaalilauta?

Pedaalilaudat voidaan jakaa kahteen eri koulukuntaan sen mukaan, saadaanko niihin asennettua virtalähde alle vai ei. Aivan pienimpiä lautoja lukuun ottamatta kaikki Custom Boardsin tarjoamat pedaalilaudat ovat korotettua mallia. Voisipa jopa sanoa, että takaa nousevasta pedaalilaudasta on muodostunut eräänlainen standardi.

Korotus tuo soittajalle monia etuja:

  • Virtalähteen saa kiinnitettyä pedaalilaudan alle eikä se vie kallisarvoista tilaa pedaalilaudan päältä.
  • Takarivin pedaaleihin pääsee helpommin käsiksi kuin tasaisessa laudassa.
  • Johdotuksen saa tehtyä siististi pedaalilaudan alle, mikä säästää tilaa pedaalilaudan päältä.
  • Pedaalilaudan alle saa myös asennettua erilaisia jakobokseja ja liittimiä sisään tulevia ja ulos lähteviä johtoja varten.

Pedaltrainin laudat

Pedaltrain on vähitellen muodostunut alan standardiksi, johon muita pedaalilautoja verrataan. Itse laudat ovat kevytrakenteisia, niitä on saatavilla monessa eri kokoluokassa ja niihin on helppo kiinnittää erikokoisia laitteita. Pedaltrainille on myös saatavilla runsaasti erilaisia tarvikkeita helpottamaan laudan rakentamista ja käyttämistä. Useimpiin lautamalleihin on valittavissa myös kova tai pehmeä laukku erilaisten käyttötarpeiden mukaan.Pedaltrain Nano ja Nano Plus

Nano ja Nano Plus ovat Pedaltrainin pienikokoisimmat laudat. Lautojen päälle mahtuu 3 - 5 standardikokoista pedaalia. Laudat ovat tasaisia ja melko matalia, mikä rajoittaa lautaan mahtuvan virtalähteen valintaa jonkin verran. Virtalähdevalmistajat ovat suhtautuneet viime vuosina mataliin pedaalilautoihin positiivisena haasteena ja tuoneet markkinoille myös Pedaltrain Nano -sarjan alle mahtuvia virtalähteitä.

Pienen kokonsa vuoksi lauta ei tule täyteen ladattunakaan painamaan juuri mitään, ja esimerkiksi lentokeikoilla lauta on mahdollista pakata mukaan jopa käsimatkatavaroihin tai sujauttaa esimerkiksi oman matkalaukun sisään.

Pedaltrain Metro -sarja

Pedaltrainin Metro-sarja on kuin Nano-sarja venytettynä sekä syvyys- että leveyssuunnassa. Lautojen alle mahtuvat samat virtalähteet kuin Nano-sarjaankin, ja kolmas kiinnitysrima antaa enemmän vaihtoehtoja laitteiden kiinnittämistä varten.

Metro-sarja on myös minipedaaleita käyttävien soittajien suosiossa, sillä laudan kolme rimaa on sijoiteltu lähemmäksi toisiaan kuin Pedaltrainin Classic-sarjassa, joten lauta tarjoaa enemmän kiinnityspinta-alaa pienille pedaaleille.

Pedaltrain Classic -sarja

Pedaltrainin Classic-mallit perustuvat Pedaltrainin vanhimpiin boardimalleihin. Sarja on myös ensimmäinen kallistettu mallisto Pedaltrainin valikoimassa. Classic-sarjaan on mahdollista kiinnittää normaalikokoisia pedaaleita kahteen riviin, ja se on myös pienin Pedaltrainin lautamallisto, johon on mahdollista kiinnittää normikokoinen wah-pedaali. Classic-sarjan pedaalilautojen pohjaan on mahdollista kiinnittää käytännössä mikä vain markkinoilta löytyvä virtalähde.

Classic-sarjaa on vuosien saatossa päivitetty yhtä korkeaksi kuin uudempia Novo-sarjalaisia, ja nykyisissä malleissa koko laitteen takaseinämä on auki. Tämä mahdollistaa virtalähteiden ja muiden laitteiden sijoittelun muuallekin kuin laudan keskelle.

Pedaltrain Novo-sarja

Novo-sarjaan pätevät hyvin pitkälti samat lainalaisuudet kuin Classic-sarjaankin. Erona sarjojen välillä on Novo-lautojen alimpien rimojen tiuhempi sijoittelu ja viides rivi, joka tuo lautaan hieman lisäsyvyyttä Classic-sarjaan verrattuna.

Alarimojen sijoittelu helpottaa pikkupedaalien kiinnittämistä kuten Metro-sarjassakin, ja alin ekstrarivi on kuin omiaan bypass-loopperin käyttämistä varten.

Pedaltrainin erilliset kuljetuslaukut

Voit myös hankkia ensisijaisesti pedaalilautasi pehmeässä laukussa ja vasta lentokeikkojen koittaessa hankkia sille erikseen kovan casen. Vastavuoroisesti voit ostaa pedaalilaudan kovassa casessa ja hankkia sille myöhemmin laadukkaan ja asiallisesti topatun kantorepun. Näin pedaalilautasi palvelee sinua kaikissa tilanteissa.


Pedaltrain julkaisi vuonna 2018 Premium-sarjan laukkuja, joiden kovat caset on tehty kestäviksi mutta kevyiksi. Pehmeät pussit on mietitty tarkasti soittajien tarpeita ajatellen. Niissä on erillisiä säilytyslokeroita, ne saa helposti konvertoitua repuiksi ja ne ovat hyvin topattuja. Lisäksi saumauksiin ja vetoketjuihin on satsattu, joten nämä laukut kestävät keikkakäytössä pitkään.

Voodoo Labin Dingbat-laudat

Voodoo Lab on jo vuosia ollut maailman tunnetuin ammattimaisten virtalähteiden valmistaja, ja sen saapumista pedaalilautojen kentälle valmisteltiin ja odotettiin pitkään. Kun Voodoo Labin Dingbat-laudat tulivat markkinoille, ne osuivat heti maaliin. Itse pedaalilaudat ovat jämeriä ja herättävät luottamusta, ja laukut ovat ensiluokkainen yhdistelmä keveyttä, kestävyyttä ja käytännöllisyyttä. Materiaalivalinnat on tehty huolella, ja laukut ovat riittävän tukevia tukemaan myös painavampien boardien roudaamista. Medium- ja Large-mallien kantolaukuissa on myös reppuviilekkeet selässä kantamista varten.


Dingbat-lautojen mukana tulevat myös tarvittavat kiinnitystarvikkeet Voodoo Labin omien virtalähteiden kiinnittämistä varten. Saatavilla on myös valmiita boardi-virtalähde-yhdistelmiä, joissa virtalähde on jo valmiina laudan alla. Tämä on erinomainen pohja ja helppo pedaalilaudan rakentamisen alkuun. Mikäli pedaalien käyttöä haluaa sujuvoittaa bypass-loopperilla, on Voodoo Labilla myös malli, jossa Dingbat Medium -lautaan on integroitu ohjelmoitava Voodoo Lab PX-8 Plus -bypass-loopperi.


Dingbat-lautojen etuna on myös se, että itse lautojen sivut ovat avoimet. Tämä mahdollistaa esimerkiksi DI-boksien, buffereiden, erotusmuuntajien ja muiden lisälaitteiden sijoittamisen lautaan ilman että ne vievät tilaa laudan päältä, mutta kuitenkin niin, että niiden liittimien kytkeminen on vaivatonta.

*****

Jos et haluakaan syystä tai toisesta viedä itse pedaalilautaprojektiasi loppuun asti, autamme sinua mielellämme.

ALOITA PEDAALILAUTAPROJEKTISI AMMATTILAISEN AVULLA.

Täytä suunnittelulomake

Toimitukset Suomeen

Lähetys saman päivän aikana