Haemme jo suunnitteluvaiheessa pedaalilaudan lay-outiin efektien ulkoreunojen muodostamia yhteneväisyyksiä ja niiden kytkimien lineaarista sijoittelua. Voimme käyttää kiinnitysvaiheeseen paljonkin aikaa etsiessämme oikeaa asettelua, jos jokin pedaali ei tunnu istuvan visuaalisesti lautaan. Teemme tätä niin kauan, että lopputulos hivelee silmää ja uskomme laudan olevan soittajan silmiin inspiroivan kaunis.
Efektien lopullinen kiinnitys lautaan on luontevaa aloittaa joko pedaalilaudan reunoilta tai suurista pedaaleista, jotka ovat keskeisillä paikoilla laudassa. Reunoilta aloitettaessa on luontevinta työskennellä pedaali kerrallaan kohti keskustaa, jotta efektien välit pysyvät tasaisina ja lauta sen myötä helppokäyttöisenä.
Kun viimeistelet efektien sijoittelua, yritä jättää johonkin puolivälissä ketjua sijaitsevan efektin sisäänmenoon sen verran tilaa, että pääset tarvittaessa siihen suoraan sisään kitarajohdollasi ja voit tarvittaessa ohittaa osan pedaaleista.
Käytämme tästä termiä ”inserttipiste”, eli sen avulla keskeltä pääset sisään ketjuun josta on paljon hyötyä jos joku efekti oikkuilee kesken keikkaa. Esimerkiksi kymmenen pedaalin sarjaan kytketyssä pedaalilaudassa inserttipisteesi voisi olla vaikka pedaali numero kuusi.
Jos pedaalilaudan kokoonpano on ahdas ja olet asentamassa siihen johtoviuhkan, tulee viuhkan pedaalilaudan pään liittimet kiinnittää pedaaleihin ennen kuin poistat pedaalien teippien suojamuovit. Tämä pätee etenkin silloin, jos pedaalilaudassa on loopperi, jonka ulostuloihin voi olla hankala päästä käsiksi, kun pedaalit on jo teipattu kiinni.
Viuhkan johdot kiinnitetään pedaalilaudan pintaan joka tapauksessa viimeisenä, eli ne voivat olla aluksi löysinä, jolloin niitä on helppo pitää pois tieltä välijohtoja klipsatessa.
Muista, että 3M Dual Lock -teipin liimapinta saavuttaa lopullisen lujuutensa vuorokaudessa. Optimitilanteessa pedaalilauta saa olla tuon ajan pöydällä efektit ylöspäin, mutta on myös mahdollista aloittaa johtojen kiinnitys lautaan nyt, kun olet jo hyvässä vauhdissa.