lisätty Kassa

Evidence Audio Monorail and SiS Plug – näin teet kestävän liittimen

Käytämme Custom Boardsilla liki kaikkiin pedaalilautoihimme Evidence Audion SiS-plugeja ja saman valmistajan Monorail-johtoa, joten keskitymme näissä ohjeissa näiden materiaalien tekoprosessiin.

– Välijohdot on vaivattominta mitata suoraan pitkällä pätkällä bulkkijohtoa edeten signaalitien mukaisessa järjestyksessä pedaalilaudan muotoja mukaillen.

– Reitityksessä on syytä huomioida virtalähteen suunniteltu sijainti ja vältellä vetämästä signaalijohtoja sen läheltä.

Evidence Monorail -johtoa tarvitaan kokemuksemme mukaan pedaalien väleihin:

 • 20 cm, jos pedaalit ovat sarjaan kytkettynä ja vierekkäin.
 • 50 cm, jos niitä reititetään ristiin laudan sisällä. 
 • Jos pedaalilautaasi on tulossa loopperi, jonka kautta kaikki pedaalit reititetään, johtoa tarvitaan arviolta 50 cm yhtä piuhavetoa kohden. 
 • Tämän lisäksi tulee varata vielä 1 metri ylimääräistä johtoa, jotta johdot saa vedettyä kiskojen myötäisesti, tai 2 metriä, jos kyseessä on isompi pedaalilauta.

Aivan vierekkäin olevista ja peräkkäin kytketyistä pedaaleista jää johtoa yli, mikä kompensoi mahdollisia ristiin johdotuksia laudan sisällä. Näin johtoihin jää tarpeeksi löysää niin, että ne saa vedettyä laudan ali ja varmistettua Safety Clipseillä tarkoituksenmukaisesti.

JOTKIN EFEKTIT ovat laudassa virtalähteen yläpuolella, jolloin signaalijohdon voi vetää sen kohdalla oleville efekteille laudan yläpuolta pitkin. Kymmenen sentin lisäys välijohtoon ei haittaa lopputuloksessa niin paljon kuin aivan virtalähteen päältä vedetty hivenen liian lyhyt johto, joka reagoi virtalähteen sisältä löytyvän muuntajan kanssa ja aiheuttaa mahdollisesti häiriötä.

Muutama sentti ylimääräistä jokaisessa johdossa käy hyödylliseksi myös liitinten vedonpoistoa tehtäessä. Kun johto on riittävän pyöreällä kaarella kiinni efektissä, se ei rasita efektin jakkeja ja sen saa myös tarvittaessa irrotettua ongelmitta.

 • On hyvä tapa jättää johtoihin muutama sentti ylimääräistä. Evidence Audion Monorail -johtoa uppoaa SiS-plugin sisään noin 2–3 cm per liitin.
 • Leikkaa johdot efektien signaalitien järjestyksessä ja merkitse samalla jokainen johto maalarinteipillä ja järjestysnumerolla. Tässä vastaa suunnitteluvaiheessa tekemiäsi merkintöjä pedaalien järjestyksestä signaalitiellä.

 • Kierrä johtoa ympäröivät kuparisäikeet vain johdon yhdelle puolelle ja rullaa niistä siisti punos, josta ei törrötä yksittäisiä säikeitä. Katkaise se puolivälistä. Poista kuparipunoksen alta paljastuva musta hiilikuituinen kapasitanssisuoja johdon eristeen ympäriltä.
 • Tämän kerroksen tarkoitus on ehkäistä johdon kapasitanssia, mutta se pitää kuoria pois johdon päästä avoimien kuparipintojen läheltä. Se lähtee joko kynnellä tai varovasti veitsellä tai kuorintapihdeillä leikaten.
 • Kuori seuraavaksi kuorintapihdeillä johdon valkoista eristettä noin puolen sentin matkalta. Varmista, että sisältä paljastuvan kuparijohdon kärki on suora ja siisti. Napsauta johdon kärjestä tarvittaessa milli tai pari pois terävillä saksilla tai sivuleikkureilla.

Evidence SiS-plugin liittäminen

 • Työnnä valmistelemasi johto sisään liittimeen.
 • Kierrä liitintä kolmesta neljään kierrosta myötäpäivään ja pidä samalla toisella kädellä johdosta kiinni.
 • Varmista vedonpoisto vetämällä liitintä ulospäin samalla kun pidät tiukasti johtoa toisessa kädessäsi.
 • Taita etenkin lyhyemmät johdot noin 90 asteen kulmaan ennen vetämistä, sillä muuten plugin sisällä oleva vedonpoisto vetää johdon pois eristeen sisältä.
 • Kun olet varmistunut siitä, että liitos on pitävä, aseta plugin peräpää paikoilleen.
 • Kierrä se kiinni kääntämällä plugin kärkeä myötäpäivään pitäen samalla toisella kädellä liittimen peräpäätä paikoillaan.
 • Toista nämä vaiheet kaikkia välijohtoja tehdessäsi.

*****

Jos et haluakaan syystä tai toisesta viedä itse pedaalilautaprojektiasi loppuun asti, autamme sinua mielellämme.

ALOITA PEDAALILAUTAPROJEKTISI AMMATTILAISEN AVULLA.

Täytä suunnittelulomake

Toimitukset Suomeen

Lähetys saman päivän aikana