lisätty Kassa

Miten pedaalilauta voi auttaa sinua urallasi?

Jos sinulla ei ole vielä pedaalilautaa, tunget luultavasti efektisi sikin sokin muovikassiin tai reppuun piuhojen ja erillisten virtalähteiden kanssa. Purat kassisi aina keikkapaikalla kaatamalla sen lavalle. Etenkin silloin, kun paikalla on muita bändejä tai kun soitat festivaaleilla, laitteiden kasaaminen tuntuu kestävän piinaavan pitkään. Äänimiehet manailevat vieressä. Tuntuu, että olet liian hidas ja kaikki odottavat sinua.


Sama toistuu keikan jälkeen. Seuraavan bändin äänimiehet hoputtavat sinua, sillä yksi lämmittelybändin tärkeimmistä tehtävistä on nopea häipyminen lavalta. Kiireen seurauksena tavaroiden pakkaaminen on kaoottista, johtoja ja bulkkivirtalähteitä menee rikki ja pedaaleita katoaa. Näytät keikkapaikalla amatööriltä, ja kaikki tämä tuskastuttaa sinua. 

Custom Boardsin metodilla suunniteltu ja kasattu pedaalilauta tuo ratkaisun kaikkiin näihin ongelmiin.


Bändien lavamanagerit eivät halua mukaansa kiertueelle lämppäriä, josta on vaivaa. Heillä on paljon sananvaltaa siihen, kuka kiertueelle otetaan mukaan.

Jos kasaat laitteistosi hitaasti ja signaalisi pätkii juuri sillä "tärkeällä keikalla", se tarkoittaa myös keskeytystä illan kulkuun. Jos esiintymiset keskeytyvät toistuvasti teknisten ongelmien myötä, viivästymiset alkavat vaikuttaa pian pääbändinkin aikatauluihin ja siten koko kiertueen onnistumiseen.

Suurilla lavoilla laitteiston teknisen tason pitää olla samalla viivalla musiikin kanssa. Lämmittelypesti ja sitä kautta lopullinen breikkaaminen voivat jäädä tapahtumatta, jos oman laitteiston roolia tässä kokonaisuudessa ei oteta huomioon. 

Maailmalla menestyneet bändit ja heidän managerinsa tietävät tämän. He ovat panostaneet henkilökuntaan ja laitteiden tarkoituksenmukaisuuteen. Kaikille kansainvälisillä lavoilla soittavilla bändeille yhteistä on se, että heidän menestyksensä ei ole tullut vahingossa. Siihen on panostettu joka osa-alueella.

Ammattitason pedaalilauta

Pedaalilauta on linkki vahvistimen ja kitaran välillä, ja sen tulee toimia saumattomasti. Kitaristien laiteongelmat liittyvät yleensä juuri pedaalilautaan tai sen puutteeseen. Tämä ongelma on helposti ratkaistavissa.

Kitara kulkee kovassa laukussa ja vahvistin odottaa paikan päällä tai kulkee mukana omassa kuljetuslaatikossaan. Pedaaleita sen sijaan kuljetetaan liian usein muovipussissa, josta ne kasataan lavalle sotkuisten johtojen kanssa.

Ammattimaisen pedaalilaudan tarve voi syntyä monesta eri syystä: kitaristi arvostaa käytettävyyttä ja soundia, kitarateknikko arvostaa varmaa toimivuutta ja nopeaa pakattavuutta, bändin miksaaja arvostaa laadukasta signaalia ja lavalla työskentelevä monitorimies arvostaa siistiä lavaa, jolla kytkennät on nopea tehdä. Käyttötarkoitukseen sopiva paino on plussaa kaikille.

Keikkamyyjäkin hyötyy siitä, että bändi luo itsestään keikkapaikalla ammattimaisen vaikutelman, sillä tällaisen bändin myyminen on huomattavasti helpompaa, kun taas bändin manageri on etupäässä kiinnostunut kuljetuskustannuksista, eli siitä, kuinka halvalla bändin laitteistoa saadaan liikuteltua maasta toiseen. Siksi pieni on kaunista, etenkin lentokoneessa.Miksi pedaalilautaprojektisi on sitten vielä vaiheessa? Toimivan järjestelmän kasaaminen omin avuin ei ole helppoa. Vaikka tahtoa pedaalilaudan tekoon olisi, rakentaminen jää usein puolitiehen. Usein huonosti suunnitellun pedaalilaudan heikkoudet alkavat paljastua vasta tien päällä.

10 ammattimaisen pedaalilaudan tunnusmerkkiä:

  1. Oikein suunniteltu pedaalilauta on helppo kuljettaa. Pehmeä laukku kulkee kätevästi mukana. Kova case ei rikkoonnu pakettiautossa tai lentokoneessakaan.
  2. Pedaalit on kiinnitetty niin, etteivät ne irtoa kuljetuksen aikana. Laitteiden huoltokustannuksissa säästyy rahaa, ja efektien käyttöikä pitenee.
  3. Hiljaisuus on tärkeä osa musiikkia. Ohjeidemme avulla pedaalilaudan signaali saadaan häiriöttömäksi.
  4. Johtoviuhkan avulla pedaalilauta on helppo kytkeä osaksi backlinea. Lava pysyy siistinä eikä kukaan kompuroi johtoihin.
  5. Pedaaleille saadaan otettua sähköt vahvistimen takaa samalla johtoviuhkalla. Näin vältetään maalenkit ja kaatuneiden juomien aiheuttamat vaaratilanteet.
  6. Kaikki liitännät on varmistettu niin, ettei pätkimisiä synny. Kitara soi keskeytyksettä koko keikan ajan.
  7. Oikein suunniteltu ja rakennettu pedaalilauta on vaivaton kasata. Olet bänditovereitasi nopeammin valmis.
  8. Varkaustapaukset loppuvat, koska pedaalit kiinnitetään niin, ettei niitä saa helposti irti hetken mielijohteesta.
  9. Ammattimainen pedaalilauta on myös nopea purkaa. Olet bänditovereitasi nopeammin takahuoneessa tekemässä tuttavuutta fanien kanssa.
  10. Ennen kaikkea kunnollinen pedaalilauta auttaa sinua uralla eteenpäin. Tulet paikalle ja kytket laitteesi nopeasti. Soitat keikan ja pakkaat pedaalilautasi hetkessä. Matkalla ulos kättelet lavamanagerin ja kiität kohteliaasti. Tämä jos jokin jättää sinusta ja bändistäsi positiivisen vaikutelman.
Muista, ettei mikään voi pelastaa sinua kuitenkaan pahimmalta viholliseltasi – itseltäsi. Jos siirrät päätöstäsi loputtomiin ja haluat säästää muutaman kympin sieltä ja toisen täältä, kaikki soittamiseen ja harjoitteluun käytetty aika voi valua hukkaan – ellet sitten halua soittaa vain kotonasi tai treenikämpällä. Muussa tapauksessa kannattaa miettiä, minkälaisen ensivaikutelman itsestään antaa keikkapaikalla.

Pitämällä laitteesi kunnossa varmistat, ettet ole itse menestyksesi tiellä.

*****

Jos et haluakaan syystä tai toisesta viedä itse pedaalilautaprojektiasi loppuun asti, voimme viimeistellä pedaalilaudan puolestasi niillä tarvikkeilla, jotka olet meiltä hankkinut. Ne eivät siis missään tapauksessa mene hukkaan.

ALOITA PEDAALILAUTAPROJEKTISI AMMATTILAISEN AVULLA.

Täytä suunnittelulomake

Toimitukset Suomeen

Lähetys saman päivän aikana