lisätty Kassa

Vedonpoisto – kitarajohdon kiinnittäminen pedaalilautaan

Kitaraan tuleva johto on altis rasitukselle keikkojen aikana. Tämän vuoksi jo suunnitteluvaiheessa tulee miettiä, miten kitara kytkeytyy lautaan, ja varmistaa, ettei sen pää törrötä pedaalilaudan rajojen ulkopuolella.

Käytämme Custom Boardsilla kitarajohdon kiinnittämiseen Custom Boards Safety Carabiner -settiä.

Safety Carabiner -setin avulla saat varmistettua instrumenttijohtosi kiinnityksen niin, ettei se lähde missään tilanteessa irti ja katkaise signaalisi kulkua.

Toinen etu johdon kiinnittämisessä lautaan on se, ettei johtosi katoa, kun se kulkee siististi käärittynä pedaalilaudan päällä kuljetusten ajan.

  • Mieti, mistä suunnasta kitarapiuhaan kohdistuva veto todennäköisimmin tulee. 
  • Aseta vedonpoisto ensimmäisen pedaalin sisäänmenon lähelle vetosuunnan puolelle.
  • Pujota karbiinihaka kahteen mukana tulevaan 26 mm:n klipsiin karbiinin avoin puoli ylöspäin.

Kun sopiva paikka on löytynyt, liimaa klipsit vieriviereen niin, että klipsien suuaukko osoittaa laudan sisälle ja karbiinin isompi puoli soittajaa kohti.

  • Pujota metallirengas karbiinihakaan.
  • Laita kitarajohtosi kiinni ensimmäisen pedaalisi sisäänmenoon.

Kierrä johtoa siten, että siihen syntyy luonnollinen kierre, joka vie johtoa poispäin pedaalilaudasta niin, ettei se ajaudu esimerkiksi wahin, volumepedaalin tai Boss-pedaalin jalkakytkimen alle.

Etsi metallirenkaalle oikea kohta johdossa liikuttelemalla johtoa pituussuunnassa. Pidä samalla avainrengasta sormella paikoillaan johdon pinnalla ja varmista, että johdon ja ensimmäisen efektin liitos on kaiken aikaa stressivapaa, jolloin johtoa nykäistäessä veto kohdistuu metallirenkaaseen ja karbiiniin.

– Kun sopiva paikka on löytynyt, kiristä avainrengas nippusiteellä johtoon ja leikkaa ylimääräinen nippusiteen pää sen tyvestä niin, ettei siihen jää terävää kulmaa.

– Jos johtoon tuleva rengas jää epähuomiossa liian lähelle liitintä, voit toistaa edellisen vaiheen. Olemme lisänneet Custom Boards Safety Carabiner ‑kittiin ylimääräisen nippusiteen juuri tätä varten.

– Kokeile vielä johtoa liikuttelemalla, että vedonpoisto on sopivalla kohdalla.

Soittimesi päässä voit vielä varmistaa liittimen pitävyyden kiertämällä sen hihnasi läpi tai varmistamalla sen liitoksen 26 mm Safety Clipsillä. Tämä on kätevää etenkin akustisissa kitaroissa, joissa on yleensä hihnatappiin upotettu jakki.

*****

Jos et haluakaan syystä tai toisesta viedä itse pedaalilautaprojektiasi loppuun asti, autamme sinua mielellämme.

ALOITA PEDAALILAUTAPROJEKTISI AMMATTILAISEN AVULLA.

Täytä suunnittelulomake

Toimitukset Suomeen

Lähetys saman päivän aikana