lisätty Kassa

Virtalähteen kiinnittäminen

Virtalähteiden kiinnittämiseen löytyy valikoimastamme useita eri kiinnikerautoja ja tarvikkeita. Nämä vaihtelevat eri valmistajien välillä, joten olemme tehneet sinua varten virtalähdekohtaiset taulukot, joista näet, miten kukin virtalähde kiinnitetään haluttuun pedaalilautaan.

Voodoo Labin virtalähteet

AVAA TAULUKKO, JOSTA LÖYDÄT KAIKKIEN VOODOO LABIN VIRTALÄHTEIDEN KIINNITYKSEN ERI PEDAALILAUTOIHIN

Voodoo Lab vs Voodoo Lab

Jos käytät Voodoo Labin virtalähdettä yhdessä Voodoo Labin Dingbat -pedaalilautojen kanssa, et tarvitse mitään lisäosia, teippejä tai poraamista niiden yhdistämiseen. Tarvittavat ruuvit tulevat pedaalilaudan mukana.

Voodoo Lab vs Pedaltrain

Voodoo Labin virtalähteet kiinnitetään Pedaltrainin lautoihin Pedaltrainin Voodoo Lab -kiinnitysraudoilla. Ne kiinnitetään Voodoo Labin virtalähteisiin niiden omilla ruuveilla. Pedaalilaudan ruuvit tulevat rautojen mukana.Cioksin virtalähteet

AVAA TAULUKKO, JOSTA LÖYDÄT KAIKKIEN CIOKS-VIRTALÄHTEIDEN KIINNITYKSEN ERI PEDAALILAUTOIHIN

Cioks vs Pedaltrain

Cioksin virtalähteet kiinnitetään joko Pedaltrainin Universal Mounting Kit -raudoilla, Cioksin virtalähteen mukana tulevilla ruuveilla tai mustalla 3M Dual Lock SJ3551 -teipillä. Alla olevassa kuvassa virtalähteet ovat kiinnitettynä T-Rexin runkoon SJ3551 Dual Lockilla.

– Cioksin pienempien virtalähteiden mukana tulee pahvinen sapluuna, jonka avulla porausruuvien paikkojen merkintä pedaalilautaan helpottuu huomattavasti.

– Tässä on kaksi kuvaa, joissa Cioksin virtalähde on kiinnitetty Pedaltrainin alle Cioksin omilla ruuveilla.

Huomioita eri kiinnitystavoista:

– Taulukoissa kaikki kiinnitykset on tehty pedaalilautojen alle. Voit toki kiinnittää pedaalilaudan päälle minkä tahansa virtalähteen kirkkaalla 3M Dual Lock -teipillä. Cioksin virtalähteiden pinta on karhea, joten ne tulee kiinnittää epätasaisille pinnoille tarkoitetulla mustalla 3M Dual Lock SJ3551 -teipillä.

– Pedaltrainin Universal Mounting Kit -rautojen ja niiden alle kiinnitettävän virtalähteen väliin kannattaa laittaa pieni palanen Velcroa tai jompaa kumpaa 3M Dual Lock -teippiä, sillä ylimääräinen "fylli" tukee liitosta ja tukkii osien väliin jäävän tyhjän tilan. 

Näillä raudoilla voit kiinnittää periaatteessa mitä vain pedaalilaudan alle, kunhan se mahtuu sinne korkeussuunnassa. Rautoja on helppo taivuttaa käsin sen mukaan mikä laite niiden alla on tai mihin lautaan ne on kiinnitetty.
– Cioks tarjoaa erillisiä korotuspaloja, jotka voidaan kiinnittää Pedaltrainin pohjaan. Tämä nostaa pedaalilautaa maasta sen verran, että alle mahtuu useampi eri virtalähde. Kaikki taulukossa olevat kiinnitysesimerkit ovat tehtävissä ilman näitä korotuspaloja.


Kun olet valinnut pedaalilautaasi sopivan virtalähteen ja yhdistänyt sen sopiviin rautoihin, pääset aloittamaan sen kiinnityksen pedaalilaudan runkoon. Tässä oppaassa näytämme miten kiinnität Voodoo Labin virtalähteen Pedaltrainin rungon alle käyttämällä BRKT-2 rautoja.

 • Puhdista pedaalilaudan pinta kauttaaltaan sinisellä PRF 6-68 ‑spraylla ja pyyhi se rätillä. Pintoihin ei saa jäädä rasvaa tai likaa tehtaan jäljiltä. Tämä vaihe on erityisen tärkeä, jos pedaalilautasi on jo ollut käytössä keikoilla. Jos pedaalilaudassasi on paljon liimajäämiä vanhoista tarroista, ne lähtevät parhaiten pois PRF Label Offilla.
 • Käännä pedaalilauta ylösalaisin.
 • Pyri sijoittamaan virtalähde mahdollisimman kauas induktiohurinaa aiheuttavista pedaaleista niiden tietojen pohjalta, jotka kirjoitit itsellesi ylös testatessasi pedaalien häiriöalttiutta.
 • Aseta virtalähde rautoineen pedaalilaudan rungon sisään ja kiinnitä siihen valmiiksi kojeliitin (Voodoo Labin ja T-Rexin virtalähteet), jonka avulla varmistat, että se asettuu oikein suhteessa pedaalilaudan runkoon.
 • Merkitse porausreiät pedaalilaudan runkoon tussilla tai teräväkärkisellä työkalulla.
 • Suosittelemme tekemään reikiin pienet aloituspainaumat napauttamalla niihin kerran vasaralla ja merkkauspiikillä tai järeällä naulalla. Tämä helpottaa reikien poraamista huomattavasti.

 • Ota virtalähde rautoineen pois pedaalilaudan sisältä.
 • Poraa reiät Pedaltrainiin runkoon ruuvivääntimellä käyttämällä 3 mm:n terää. Cioksin Adam- ja DC5-virtalähteiden kiinnitysreiät porataan 4,5 mm:n terällä. Pedaalilautojen alumiinimateriaaliin on helppo porata, eikä sen pitäisi olla ongelma heikkotehoisellakaan ruuvivääntimellä.

 • Aseta virtalähde rautoineen takaisin paikalleen poraamiesi reikien kohdalle.
 • Ota valmiiksi kiinnikkeen mukana tulevat ruuvit ja kiinnitä ne paikoilleen joko ruuvimeisselillä tai ruuvivääntimellä.
 • Merkitse suunnitteluvaiheessa tekemäsi alustava virranjakosuunnitelma virtalähteen pohjaan maalarinteipillä. Kirjoita oikean pedaalin nimi kunkin lähdön kohdalle ja merkitse, mitkä lähdöt on tarkoitettu splitattavaksi millekin pedaaleille. Tämä ei vielä ole lopullinen merkintä, mutta se auttaa sinua hahmottamaan, mikä lähtö antaa virtaa millekin pedaalille.
 • Laita tarvitsemasi virtalähteen johdot kiinni virtalähteeseen.

Jos laudassasi on jokin efekti, jossa ei ole normaalia virtaliitintä, voit käyttää sen sisältä löytyvää patteriklipsiä, johon saat asennettua 9V Battery Snap -virtajohdon. Riippuen pedaalin arvosta ja kotelosta viilaa tarvittaessa pohjaan pieni ura, jonka kautta saat upotettua sisälle menevän virtajohdon niin, ettei se puristu pedaalin kannen ja rungon väliin.

Merkkaa virtalähteiden johdot tarvittaessa teipillä vastaamaan niitä merkintöjä, jotka juuri kirjoitit virtalähteen päälle. Tällä tavoin voit varmistua siitä, että kytket virtajohdot varmasti oikeisiin pedaaleihin. 

VIRTAJOHDOT roikkuvat avoimina pedaalilaudan alla, ja niiden jäljittäminen oikeaan virtalähteen lähtöön on suhteellisen helppoa, mutta jos sinulla on pienintäkään epäilystä, onko jokin johto oikea, tarkista se vielä kerran.Jos pedaalilaudassasi on erikoisempia, omilla virtalähteillään toimivia laitteita voidaan pedaalilaudan alle kiinnittää 2-paikkainen tai 3-paikkainen Schuko -rasia, johon myös pedaalilaudan varsinainen virtalähde yhdistetään. Näin saat kaikki sähköt sisään pedaalilautaasi yhdellä johdolla.

Schuko -rasian voi myös kytkeä johtoviuhkan pedaalilaudan puoleiseen päähän, jolloin kaikkien laitteittesi virransyöttö kulkee pedaalilaudan taakse.

*****

Jos et haluakaan syystä tai toisesta viedä itse pedaalilautaprojektiasi loppuun asti, autamme sinua mielellämme.

ALOITA PEDAALILAUTAPROJEKTISI AMMATTILAISEN AVULLA.

Täytä suunnittelulomake

Toimitukset Suomeen

Lähetys saman päivän aikana