lisätty Kassa

Custom Boardsin opas Temple Audio -pedaalilautoihin

Temple Audio on kanadalainen pedaalilautavalmistaja, jonka lautojen erikoisuus on rei’itetty pinta ja modulaariset sivupaneelit, joihin on saatavilla mittava valikoima helposti integroitavia moduuleita ja lisätarvikkeita joilla saat viritettyä pedaalilautasi liitännät istumaan omiin tarpeisiisi. 

Temple Audion pedaalilaudat soveltuvat hienosti ns. “show”-boardiksi tai studiolaudaksi, sillä tästä on helppo rakentaa visuaalisesti todella näyttävä ja herkullinen kokonaisuus. Lisäksi moduulien ja erilaisten lisätarvikkeiden kanssa puuhailu ruokkii mielihyvää samassa aivolohkossa kuin lapsuuden Meccano-lelujen rakentelu.

Pedaalien kiinnitys

Temple Audion erikoisuus on rei’itetty levy, johon pedaalit ja muut laitteet on tarkoitus kiinnittää lisätarvikkeina saatavilla Pedal Plateillä.

Laattoja on kolmea kokoa; Small, Medium ja Large.

Pedal Plate on varustettu laudan alta kiinnitettävällä ruuvilla sekä liimatarralla jolla laatta kiinnitetään pedaaliin. “Laatan” nurkissa on pienet nypykät jotka pitävät sen paikoillaan boardin pinnassa, joten pedaalit pysyvät siististi suorassa. Laatan käyttö edellyttää pedaalin pohjan putsaamista samalla tavalla kuin 3M Dual Lockia tai Velcroa käytettäessä.

Olemme huomanneet parhaaksi tavaksi sommitella pedaalit ensin välijohtoineen lautaan, sitten valita sopivan kokoiset “laatat” pedaaleille, kiinnittää ne boardiin ja vasta lopuksi liimata pedaali tarraan.

Voit käyttää laattoja myös boardin alle kiinnitettävien laitteiden kiinnitykseen, kunhan boardin päällä on sopivasti tilaa laatan kiinnitysruuville.

Laattoja on hyvä varata muutama ekstraa, jotta sinulla on valinnanvaraa jos joudut kiinnittämään suuremman laatan sijasta jonkun pedaalin esimerkiksi kahdella pienemmällä. Itse laatan teippi on varsin pitävä, eikä isojenkaan pedaalien pohjiin tarvita välttämättä kuin yksi Medium- tai Large-kokoinen laatta. 

Voit myös uudelleenkäyttää laattoja: olemme muutaman kerran laittaneet laatan oman tarran tilalle 3M Dual Lockia jolla pedaali pysyy myös hienosti paikallaan.

Tavanomaiset kiinnitystavat kuten Velcro tai 3M Dual Lock eivät toimi Templen laudoissa yhtä hyvin kuin muissa pedaalilaudoissa, sillä tarralla ei ole laudan reikäisestä rakenteesta johtuen niin paljoa tarttumapintaa.

Virtalähteen kiinnitys

Temple Audiolla on Voodoo Labin virtalähteiden kiinnitykseen suunniteltu oma kiinnityssarja.

Cioksin tapauksessa kiinnitys on vielä helpompaa, sillä voit ruuvata sen suoraan boardiin virtalähteen mukana tulevilla ruuveilla.

Muiden virtalähteiden kiinnitykseen voi käyttää sopivan kokoisia Pedal Plateja joilla saat virtalähteet joko laudan päälle tai alle.

Voit kytkeä virtalähteen johdon sopivalla AC Mains -moduulilla laudan kylkeen, jolloin saat myös koko boardin sähköt kätevästi kytkimen taakse.

Moduulit

Temple Audion suunnitteleman järjestelmän ydin on lisävarusteina saatavat moduulit, joilla laudan voi kustomoida haluamakseen. Laudoissa on mallin koosta riippuen kaksi tai neljä isompaa moduulipaikkaa (Mini Module) sekä kaksi pienempää paikkaa (Micro Module), jotka on jaettu pedaalilaudan molemmille puolille.

Moduulit kiinnitetään boardin kyljissä oleviin koloihin moduulien mukana tulevilla ruuveilla. Valikoimaa löytyy läpivientibokseista aina buffereihin, DI-bokseihin, D-paneeliliittimiin ja virtalähteisiin asti.

Micro Module

Punched Plate Micro Mod kiinnittää yhden minkä tahansa D-sarjan liittimen Micro-moduulislottiin.

IEC Moduulit ovat kytkimellä varustettuja virtajohtoja virtalähteen tai muun verkkovirtaa käyttävän laitteen kytkemiseen.

AC Mod - AC Mains Adaptor on kytkimellä varustettu 24VDC verkkovirta-adapteri, joka käy seuraaviin Cioksin virtalähteisiin: Cioks 4, Cioks 8, Temple Audio/Cioks Hi5 Mod.

Mini Module

Punched Plate Mini Mod kiinnittää kolme mitä tahansa D-sarjan liitintä Mini-moduulislottiin.

4X Mod tarjoaa neljä signaaliläpivientiä. Voit käyttää liittiminä stereo- tai monoliittimiä, eli läpivienti toimii balansoiduilla sekä balansoimattomilla signaaleilla. Kätevä esimerkiksi signaalin kuljettamiseen sisään ja ulos boardista, mutta stereoliittimet mahdollistavat myös esimerkiksi ulkoisen ekspressiopedaalin kytkemisen tai TRS-MIDI:n kuljettamisen. Moduuli on passiivinen, eikä tarvitse sähkö toimiakseen.

4X Mod Pro -moduuli on nelikanavainen bufferi, joka on suunniteltu efektilenkillisen vahvistimen kytkentään, mutta toki tätä voi käyttää myös inserttipisteenä boardissa. Moduulissa on kaksi sisäänmenobufferia sekä kaksi ulostulobufferia, jotka on mahdollista myös kytkeä pois päältä. Voit käyttää tätä myös efektilenkittömän vahvistimen kanssa: kun Send/Return-jakeissa ei ole johtoja kytkettynä, reititetään signaali niiden läpi suoraan Amp Out-jakkiin. Vaihtoehtoisesti voit käyttää tätä myös esimerkiksi stereosignaalin tuomiseksi lautaan tai stereon lähettämiseen ulos. Tarvitsee 9-18 VDC virtaa toimiakseen.

Sum Mod V2 on erotusmuuntajalla varustettu stereoläpivienti. Voit myös summata stereosignaalin monoksi käyttämällä vain toista ulostuloista, tai vaihtoehtoisesti jakaa monosignaalin stereoksi käyttämällä kumpaakin ulostuloa mutta vain yhtä sisäänmenoa. Tarvitsee 9-18 VDC virtaa toimiakseen.

DI Mod on passiivinen DI-boksi moduulimuodossa. Liittiminä XLR sekä läpivientijakki, lisäksi mahdollisuus DI-linjan vaimentamiseen 15 desibelillä sekä ground lift. Ei tarvitse virtaa toimiakseen.

Amp Mod on 2 x 50-wattinen stereovahvistin moduulimuodossa. Laitteessa on digitaalinen vahvistinmallinnus, kolmialueinen EQ sekä kaappi-impulssilla varustettu kuulokeulostulo treenausta varten. Voit myös summata signaalin monoksi jos käytät vain yhtä kaappia. Tarvitsee 9-24 VDC virtaa toimiakseen.

Hi5 Mod - Cioks Hi5 Power Supply on ehta Cioksin virtalähde, joka on suunniteltu erityisesti käytettäväksi Temple Audio -pedaalilautojen kanssa. Viisi eristettyä virtalähteen lähtöä, toteutettuna samalla tekniikalla kuin Cioks DC7:ssa ja muissa uudemmissa Ciokseissa. Jännitteitä valittavissa 9, 12, 15 tai 18 volttia ja milliampeereita 660 per lähtö (9V-asetuksella). Voit myös linkata useamman Hi5:n, Cioks 4:n tai Cioks 8:n yhteen mikäli tarvitset lisää virtaa. Saa virtansa yllämainitusta AC MOD - AC Mains Adapter -mikromoduulista. 

Temple Audio - pedaalilaudan rakentaminen

Temple Audion boardien kiinnitysjärjestelmästä johtuen laudan kasaaminen vaatii hieman testaamista ja suunnittelua. Pedal Platejen kiinnitysruuvit tulevat kiinni laudan vastakkaiselta puolelta, joten ruuvin kohdalle ei voida laittaa esim. virtalähdettä.

Toisaalta virtalähteiden kiinnityksessä käytetyt ruuvit eivät nouse boardin pinnan tasosta paljoakaan, joten niiden päälle puolestaan voi sijoitella efektejä 3M Dual Lockilla.

Hyväksi havaittu työjärjestys Temple Audion laudoissa on seuraava: 

  1. Kiinnitä haluamasi moduulit paikoilleen.
  2. Sommittele pedaalilaudan yläpuolelle tulevat efektit ja johdot mieluisasti ja kiinnitä pedal platet boardiin. Älä kuitenkaan liimaa pedaaleja vielä laattoihin.
  3. Käännä boardi ympäri, sommittele virtalähteet sekä muut alle tulevat laitteet paikoilleen. Varmista, että niiden kiinnitys ei estä boardin yläpuolelle tulevien laitteiden kiinnitystä.
  4. Kiinnitä boardin alle tulevat laitteet paikoilleen.
  5. Käännä boardi taas oikein päin, kiinnitä välijohdot pedaaleihin ja kiinnitä efektit paikoilleen kiinnityslaattoihinsa.
  6. Viimeistele lauta Safety Clipseillä ja nippusiteillä. 

Väli- ja virtajohtojen asettelu ja varmistaminen

Temple Audion boardeissa on muutamia läpivientejä johtojen kuljetusta varten, mutta ne ovat hieman ahtaita jos johtoja on paljon.

Olemme huomanneet toimivimmaksi yrittää pitää signaalijohdot pääasiassa boardin päällä ja käyttää läpivientejä vain virtajohtojen ja muiden boardin alta tulevien johtojen kuljetusta varten.

Laudan reikäisestä rakenteesta johtuen suoraviivaisin tapa on käyttää johtovientien siistimiseen yksinkertaisesti nippusiteitä, jotka saa helposti pujotettua laudan läpi. 

Myös tavalliset Custom Boardsin Safety Clipsit toimivat hyvin mikäli haluat irroitella johtoja.


*****

Jos et haluakaan syystä tai toisesta viedä itse pedaalilautaprojektiasi loppuun asti, voimme viimeistellä pedaalilaudan puolestasi niillä tarvikkeilla, jotka olet meiltä hankkinut. Ne eivät siis missään tapauksessa mene hukkaan.

ALOITA PEDAALILAUTAPROJEKTISI AMMATTILAISEN AVULLA.

Katso palvelumme

Toimitukset Suomeen

Lähetys saman päivän aikana