lisätty Kassa

4. Johtoviuhkan leikkaus ja valmistelu

Suosittelemme leikkaamaan ja valmistelemaan samalla kertaa kaikki laudan ulkopuolelle tulevat signaalijohdot. Keskitymme tässä pääosin johtoviuhkan tekemiseen, mutta kitarajohto valmistuu helposti samalla kuin kylkiäisenä.

Käytämme tässä esimerkkitapauksena kuuden metrin mittaista johtoviuhkaa, jolla signaali, pedaalilaudan sähköt ja mahdolliset vahvistimen ohjausjohdot viedään lavan edestä vahvistimelle. Käytämme johtoviuhkan tekemiseen parhaiten tähän käyttöön sopivia materiaaleja, eivätkä ne aiheuta minkäännäköistä häiriötä toisiinsa johtoviuhkan sisällä, vaikka moni niin erheellisesti luulee.

Tarvitset kuuden metrin viuhkaan:

– kuusi metriä signaalijohtoa

– seitsemän metriä verkkovirtajohtoa ja

– viisi metriä kaapelisukkaa.

Tarvitset siis viuhkan varsinaiseen pituuteen nähden metrin enemmän virtajohtoa ja metrin vähemmän kaapelisukkaa.

Sama periaate pätee pidempiin johtoviuhkoihin. Johdoille tarvitaan ”löysää” sekä pedaalilaudan päässä että vahvistimen päässä, sillä verkkovirtajohdon tulee ulottua varmasti maahan asti. Jos soitat full-stackillä, voi verkkojohto olla jopa puolitoista metriä signaalijohtoa pidempi. Jos tuntuu, että se on liian pitkä, siitä voi helposti leikata osan pois. Pituutta ei voi lisätä viuhkan sisään purkamatta sitä täysin.

  • Ota mittanauha, mittaa sillä pöytään metri ja merkitse se pöytään värillisellä teipillä.
  • Mittaa ja leikkaa kuusi metriä kaikkia vahvistimelle meneviä johtoja, kuten signaalijohtoa, vahvistimen ohjausjohtoa tai efektilenkkiin liitettäviä johtoja.
  • Mittaa ja leikkaa seitsemän metriä verkkovirtajohtoa.

Huom:

Jos käytät pedaalilaudassasi Cioksin virtalähdettä, tarvitset viuhkaasi apilaliittimellä (IEC C5) varustetun verkkojohdon, sillä apilaliitintä ei ole saatavilla erillisenä tarvikeosana.

Jos tarjoamamme valmisjohto on liian pitkä viuhkaasi, voit leikata sitä pois tarpeen mukaan Schuko-liittimen päästä, pujottaa johdon kaapelisukan sisään ja kiinnittää aivan lopuksi siihen erillisenä myytävän Schuko-liittimen tämän oppaan luvun kuusi ohjeiden mukaisesti.

  • Mittaa ja leikkaa viisi metriä kaapelisukkaa. Käsittele kaapelisukan molemmat päät heti tupakansytyttimellä, etteivät ne pääse purkautumaan.
  • Mittaa lopuksi itsellesi haluamasi pituinen kitarajohto. Tämä johto ei tule viuhkan sisään, mutta se kannattaa tehdä tässä vaiheessa.
  • Ota kiinni johtoviuhkaan tarkoitettujen johtojen päistä ja teippaa ne boardiin tulevasta päästä yhteen sähköteipillä niin, ettei johtonippuun jää teräviä kulmia, jotka voivat repiä kaapelisukkaa rikki.

  • Suorista johdot koko matkalta ja katso, etteivät ne ole solmussa tai kiertyneinä useampaan kertaan toistensa ympärille.
  • Pujota johtonippu kaapelisukan sisään. Etene vain vähän kerrallaan ja suorista aina turvonnut sukka johtonipun myötäiseksi, jotta se ei jumiudu. Hätäilyllä on karvas loppu, joten tee tämä osio rauhassa.

Kun olet saanut johtonipun ulos kaapelisukan toisesta päästä, suoristele vielä sukasta kaikki mutkat pois ja kääri koko hoito siististi rullalle odottamaan seuraavaa vaihetta.

Voit käyttää lenkin sitomiseen myöhemmin viuhkaan kiinnitettävää Custom Boards Safety Strap-lenkkiä. Jätä molempiin päihin yhtä paljon vapaata johtoa, jotta liittimien kanssa työskentely on vaivatonta.

Laita kolvi päälle lämpenemään noin 300–400 asteeseen, sillä juotamme seuraavaksi liittimet kiinni kaikkiin signaalijohtoihin.


*****

Jos et haluakaan syystä tai toisesta viedä itse pedaalilautaprojektiasi loppuun asti, autamme sinua mielellämme.

ALOITA PEDAALILAUTAPROJEKTISI AMMATTILAISEN AVULLA.

Täytä suunnittelulomake

Toimitukset Suomeen

Lähetys saman päivän aikana