lisätty Kassa

Ilmaiset toimitukset Custom Boards Premium-jäsenille

16. Kitarajohdon kiinnittäminen

Kitaraan tuleva johto on altis rasitukselle keikkojen aikana. Tämän vuoksi jo suunnitteluvaiheessa tulee miettiä, miten kitara kytkeytyy lautaan, ja varmistaa, ettei sen pää törrötä pedaalilaudan rajojen ulkopuolella.

Käytämme Custom Boardsilla kitarajohdon kiinnittämiseen samaa Custom Boards Safety Carabiner -settiä, jota käytimme johtoviuhkankin kiinnittämiseen.

Sen avulla saat varmistettua instrumenttijohtosi kiinnityksen, sillä instrumenttijohtokin tulee kiinnittää lautaan niin, ettei se lähde missään tilanteessa irti ja katkaise koko signaalia.

Toinen etu johdon kiinnittämisessä lautaan on se, ettei johtosi katoa, kun se kulkee siististi käärittynä pedaalilaudan päällä kuljetusten ajan.

  • Mieti, mistä suunnasta kitarapiuhaan kohdistuva veto todennäköisimmin tulee. 
  • Aseta vedonpoisto ensimmäisen pedaalin sisäänmenon lähelle vetosuunnan puolelle.
  • Pujota karbiinihaka kahteen mukana tulevaan 26 mm:n klipsiin karbiinin avoin puoli ylöspäin.

Kun sopiva paikka on löytynyt, liimaa klipsit vieriviereen niin, että klipsien suuaukko osoittaa laudan sisälle ja karbiinin isompi puoli soittajaa kohti.

  • Pujota metallirengas karbiinihakaan.
  • Laita kitarajohtosi kiinni ensimmäisen pedaalisi sisäänmenoon.

Kierrä johtoa siten, että siihen syntyy luonnollinen kierre, joka vie johtoa poispäin pedaalilaudasta niin, ettei se ajaudu esimerkiksi wahin, volumepedaalin tai Boss-pedaalin jalkakytkimen alle.

Etsi metallirenkaalle oikea kohta johdossa liikuttelemalla johtoa pituussuunnassa. Pidä samalla avainrengasta sormella paikoillaan johdon pinnalla ja varmista, että johdon ja ensimmäisen efektin liitos on kaiken aikaa stressivapaa, jolloin johtoa nykäistäessä veto kohdistuu metallirenkaaseen ja karbiiniin.

– Kun sopiva paikka on löytynyt, kiristä avainrengas nippusiteellä johtoon ja leikkaa ylimääräinen nippusiteen pää sen tyvestä niin, ettei siihen jää terävää kulmaa.

– Jos johtoon tuleva rengas jää epähuomiossa liian lähelle liitintä, voit toistaa edellisen vaiheen. Olemme lisänneet Custom Boards Safety Carabiner ‑kittiin ylimääräisen nippusiteen juuri tätä varten.

– Kokeile vielä johtoa liikuttelemalla, että vedonpoisto on sopivalla kohdalla.

Soittimesi päässä voit vielä varmistaa liittimen pitävyyden kiertämällä sen hihnasi läpi tai varmistamalla sen liitoksen 26 mm Safety Clipsillä. Tämä on kätevää etenkin akustisissa kitaroissa, joissa on yleensä hihnatappiin upotettu jakki.

Jos haluat sitoa kaapelisi siistiksi kuljetuksen aikana, voit käyttää Cable Strap -lenkkiä ja estää johdon sotkeentumisen.


LISÄÄ AIHEESTA:


Palaa DIY-oppaan päävalikkoon >

Toimitukset Suomeen

Lähetys saman päivän aikana

Liity Custom Boards Premiumiin ja saa ilmaiset toimitukset EU:n sisällä sekä ensimmäisenä tiedon koulutuksistamme, tarjouksistamme ja uusista artikkeleistamme.

LIITY CUSTOM BOARDS PREMIUMIIN