lisätty Kassa

Ilmaiset toimitukset Custom Boards Premium-jäsenille

13. Pedaalien kiinnittäminen

Me Custom Boardsilla pidämme tärkeänä, että pedaalit ovat laudoissamme kiinni millilleen suorassa. Haemme jo suunnitteluvaiheessa laudan lay-outiin pedaalien ulkoreunojen muodostamia yhteneväisyyksiä ja niiden kytkimien lineaarista sijoittelua. Voimme käyttää kiinnitysvaiheeseen paljonkin aikaa etsiessämme oikeaa asettelua, jos jokin pedaali ei tunnu istuvan visuaalisesti lautaan.Efektien lopullinen kiinnitys lautaan on luontevaa aloittaa joko pedaalilaudan reunoilta tai suurista pedaaleista, jotka ovat keskeisillä paikoilla laudassa. Reunoilta aloitettaessa on luontevinta työskennellä pedaali kerrallaan kohti keskustaa, jotta efektien välit pysyvät tasaisina ja lauta sen myötä helppokäyttöisenä.

Kun viimeistelet efektien sijoittelua, yritä jättää johonkin puolivälissä ketjua sijaitsevan efektin sisäänmenoon sen verran tilaa, että pääset tarvittaessa siihen suoraan sisään kitarajohdollasi ja voit tarvittaessa ohittaa osan pedaaleista.

Käytämme tästä termiä ”inserttipiste”, eli sen avulla keskeltä pääset sisään ketjuun josta on paljon hyötyä jos joku efekti oikkuilee kesken keikkaa. Esimerkiksi kymmenen pedaalin sarjaan kytketyssä pedaalilaudassa inserttipisteesi voisi olla vaikka pedaali numero kuusi.
Kerromme lisää inserttipisteen hyödyntämisestä Pedaalilaudan vianetsintä-oppaassamme.

Custom Boardsilla saatamme tässä vaiheessa irrottaa jonkin pedaalin, korvata sen teipit uusilla ja asettaa sen uudestaan lautaan. Teemme tätä niin kauan, että lopputulos hivelee silmää ja uskomme laudan olevan soittajan silmiin inspiroivan kaunis.Huom! Jos pedaalilaudan kokoonpano on ahdas ja olet asentamassa siihen johtoviuhkan, tulee viuhkan pedaalilaudan pään liittimet kiinnittää ennen kuin poistat pedaalien teippien suojamuovit. Tämä pätee etenkin silloin, jos pedaalilaudassa on loopperi, jonka ulostuloihin voi olla hankala päästä käsiksi, kun pedaalit on jo teipattu kiinni.

Viuhkan johdot kiinnitetään pedaalilaudan pintaan joka tapauksessa viimeisenä, eli ne voivat olla aluksi löysinä, jolloin niitä on helppo pitää pois tieltä välijohtoja klipsatessa.

  • Irrota suojamuovi pedaalien pohjista yksitellen ja aseta pedaalit lautaan kiinni.
  • Poista signaalitietä merkitsevät maalarinteipit pedaaleista.
  • Ota lopuksi pedaalien järjestystä merkkaavat maalarinteipit pois pedaalien päältä.

Muista, että 3M Dual Lock -teipin liimapinta saavuttaa lopullisen lujuutensa vuorokaudessa. Optimitilanteessa pedaalilauta saa olla tuon ajan pöydällä efektit ylöspäin, mutta on myös mahdollista aloittaa johtojen kiinnitys lautaan nyt, kun olet jo hyvässä vauhdissa.

LISÄÄ AIHEESTA:

Palaa DIY-oppaan päävalikkoon >

Toimitukset Suomeen

Lähetys saman päivän aikana

Liity Custom Boards Premiumiin ja saa ilmaiset toimitukset EU:n sisällä sekä ensimmäisenä tiedon koulutuksistamme, tarjouksistamme ja uusista artikkeleistamme.

LIITY CUSTOM BOARDS PREMIUMIIN