lisätty Kassa

Yli 50 €:n tilaukset Custom Boards Premium-jäsenille ilman postikuluja

Keikkapäivä – 24 h kiertue-elämää

August 09, 2018

Kitaran soittaminen ja kiertueelle lähteminen ovat kaksi eri asiaa. Edellisestä on kirjoitettu monia erinomaisia oppikirjoja, mutta jälkimmäisestä ei ole mitään tarjolla vaikka lisätieto keikkailusta olisi erittäin hyödyllistä kaikille bändeille.

Jos olet lähdössä ensimmäiselle oikealle kiertueellesi, tai vain haaveilemassa sellaisesta, nämä tekstit ovat sinua varten. Jos totta puhutaan, kirjoitin tämän oppaan alun perin itseäni varten. Noin kaksitoista vuotta sitten lähdin ensimmäiselle pitkälle kiertueelleni tietämättä oikeastaan mitään kiertue-elämän koukeroista. Yritin valmistautua etsimällä tietoa Googlesta, mutten löytänyt vastauksia. Kyselin tuntemiltani ihmisiltä ja yritin löytää opaskirjoja, mutta jäin ilman vastauksia. Tietäjät pitivät tiedon visusti itsellään.Opas pyrkii vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

 • Mitä neuvoja ja tietoja olisin tarvinnut lähtiessäni ensimmäiselle kiertueelle?
 • Mikä on ”load in”?
 • Mitä tarkoittaa ”linecheck”?
 • Mikä on ”buyout”?
 • Mitä ymmärsin kiertue-elämästä vasta kotiin palattuani?

Kaikki, mitä luet näiltä sivuilta on tapahtunut oikeassa elämässä. Olen kokenut kaikki oppaan ongelmatilanteet jossain muodossa. Saat selonteon kaikista koettelemuksistani yksityiskohtaisten tosielämän esimerkkien avulla. Käytän esimerkeissäni oikeita nimiä ja paikkoja jotta saisit realistisemman kuvan tapahtumista.

Toivon yhtyeellesi onnea ja menestystä matkallanne ja uskon, että tämä opas auttaa sinua oppimaan kiertue-elämästä muutenkin, kuin kantapään kautta. Näille sivuille kerätty tieto vie sinut askeleen lähemmäs todellista ammattimaisuutta. Käytä saamaasi tietoa hyvin – loppu on itsestäsi kiinni!

SISÄLLYS:

 1. Aamu
 2. Load in
 3. Linjacheck
 4. Soundcheck
 5. Aikaa levätä ja ihmetellä
 6. Piinaavaa odottelua
 7. Vaihto
 8. Showtime!
 9. Load Out 
 10. Reaktorit alas

9.8.2018 Kimmo Aroluoma (Kuvat: Harri Huuhtanen)
Kirjoittaja on Custom Boardsin omistaja ja pitkän linjan kitarateknikko, joka on keikkaillut vuosien saatossa mm. HIMin, Amorphiksen, Michael Monroen, Ismo Alangon ja The Rasmuksen kanssa. Nykyään hän suunnittelee pedaalilautoja ja pyörittää omaa putiikkiansa Helsingissä.

Liity Custom Boards Premiumiin ja saa ilmaiset toimitukset EU:n sisällä sekä ensimmäisenä tiedon koulutuksistamme, tarjouksistamme ja uusista artikkeleistamme.

LIITY CUSTOM BOARDS PREMIUMIIN

 Toimitukset Suomeen

Lähetys saman päivän aikana

Liity Custom Boards Premiumiin ja saa ilmaiset toimitukset EU:n sisällä sekä ensimmäisenä tiedon koulutuksistamme, tarjouksistamme ja uusista artikkeleistamme.

LIITY CUSTOM BOARDS PREMIUMIIN